onsdag, april 27, 2016

Noen kalde dager seinere

Jeg rakk ikke stort mer enn i få ner mine poteter og annet i kjøkkenhagen så ble det kaldt, riktig kaldt, til og med litt snø. Disse hundtannsliljene som jeg er så glad i bukket helt under virker det som. Jeg hadde så gjerne sett dem litt lenger. Krokusen, de første, la seg også flatt men det finnes enda mange, mange rundt om i hagen, og fler kommer.

Man får glede seg over alt det andre som er, som små iris og annet.

Hva har jeg gjort da? Ikke stort. Noen time med saks, fjernet vissent og klippet rosene. Ja, jeg vet, for tidlig! Men bjørkene lenger ned mot byen er så vidt begynt bli grønne og jeg ville ikke lenger se de sorte, triste greinene så saksen fikk slippe til. Det samme med vissent fra fjorårets stauder. I kveld så tok vi nesten helt ned kaprifolen på baksiden og. Jeg har fått ut noen frosk og men den riktig store iveren i hagen uteblir. Litt varmere nå så kommer sikkert gleden og inspirasjon. Det spirer og gror i hvert fall, været til tross, vårløk og stauder vil opp og frem.

3 kommentarer:

Eirin - Lars Bjerke sa...

Kjedelig med kaldt vær og snø.. og det ser fortsatt ut til at varmen lar vente på seg.
Har klippet rosene her også, men noen av stadene venter jeg fortsatt med,og det er mer en nok å luke..
Vakre iris :-)
Ha en fin dag.
Eirin

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Jeg går og venter på regnet, tenker at kulden vil gi seg da, men foreløpig har det bare vært en liten byge. Akkurat nå; en diger due utenfor, noen mente de tok snegler, det er jo lov å håpe.
Hilsen ingeborg

Margrethe sa...

Hagegleden er ofte avhengig av været. Nå er vi kommet til mai, og vi kan vel håpe på dager med fin temperatur etter hvert. Selv venter jeg på et par dager med både litt varme og regn. Det er vel i meste laget å ønske seg. Når regnet kommer her på vestlande har det en tendens til ikke å stoppe på aldri så lenge.Da forsvinner hagegleden her også.