lørdag 23. august 2014

Litt sol innbyr til haging igjen

Så etter å ha begynnt på forsiden og jobbet meg videre med saks og ugressjern så var tiden kommen til rosenhagen. Endelig kom jeg meg til å klippe vekk overblomstrete roser, dead-heading, en oppgave jeg egentlig liker ganske godt.

Men først her kom jeg på at jeg glemt notere meg hva jeg drev med i begynnelsen av måneden. Jeg fjernet pjuskebeddet! Etter å ha tygget på det i mange uker ble det gjort. Både den og alle andre planter som vokset mellom rammene og rosenbeddet ble ryddet og ny stein lagt. Rent og ryddig, lettere å gå og kommer åt å luke.

Selve den lille gangen ble et lappverk som vanlig av forskjellige små heller og tegelstein..

På flyttefot, ja det er mye som flyttet denne måneden når det først begynte komme litt regn. Her under Clematisen har en Epimedium fått plass, den lille fra R&T beddet. Delte også den gule vårplanten jeg akkurat nå ikke husker navnet på, så nå er det en på hver side av Epimediumplanten.

Pjuskebeddets planter fikk bare flytte noen cm lenger bak så de nå står i kanten av rosenbeddet. (Markjordbærsplantene som var her har jeg satt i kjøkkenhagen under de gule bringebærene..)

Det ser faktisk ut til at de klarte flytten men enda tør jeg ikke fjerne steinene.. Jeg vil ikke risikere å miste dem. Men steinen skal vekk etter hvert. Dessuten så fikk de tre løkene flytte hit de og. Andre flytten på bare noen dager. Men nå, ca tre uker seinere, ser det ut som det skal gå bra, krysser mine fingrer og tær. Noen stiklinger av lavendel stakk jeg også ner så det blir sikkert fullt igjen til neste år.

Disse markjordbæren ble nesten ikke spist så jeg håper jeg ikke angrer meg. Men de dekker effektivt kantene.Jeg synes meg huske at jeg angret meg sist jeg tok de vekk men so what, jeg får vel begynne på ny da, hvis jeg angrer meg atter en gang..

Idag då, jeg har forsøkt tukte den verste villniss og bundet opp mine Austin! Fant til og med igjen noen stauder jeg nesten glemt var der..

Fant til og med en lang rosenstengel med blomst inne mellom alle de andre rosa ved siden av..

.. men ikke er det pent med disse blomsterpinner.

Hvite roser er helt umulige på bilde! Dette er den lille pjusken jeg fant og flyttet hit for et par år siden. Nå er den blitt som en liten busk i beddet, skam den som gir seg.

Ellers er det den her lille kassen som får gjennomgå om dagen. Etter at liljene var overblomstret gravet jeg opp flerparten av løkene og tømte kassen på de stauder som var. I borteste høyre hjørnet er nå roten fra syrinhekken satt. Akkurat nå ser det kanskje litt tomt ut men det varer ikke lenge. Nå skal jeg stikke ner mer lavendel etter kantene som skal få slå rot.

De andre to kassene har jeg jo vært igjennom tidligere i løpet av sommeren men pussig nok ser de ikke als lenger så tomme ut, det gror raskt til igjen. Men denne her siste kassen ser nok litt tom ut tils neste år, tror ikke voksten er på det voldsommeste akkurat nå, men jeg kan vente..

.. akkurat som Danica som tok seg når den først fikk slippe frem i lyset igjen.

Så spørs det da… blir det hage, soppjakt eller huskvask i morgen da?

2 kommentarer:

Lunalei ;-) sa...

Fantastisk blomstring. Hagegangen ble veldig fin. Skulle ønske jeg hadde bedre plass/ større hage - men den er som den er, og ungene trenger fremdeles litt plass ☺🌹
God søndag!

Lykkelig i hagen sa...

Så mange flotte blomster i sensommerhagen din! Jeg liker puslespillet ditt med ulike stener i hagegangen. Synes ofte hager blir for "striglet", så jeg får prestasjonsangst. Jeg er og inne på tanken på sopptur i dag, men det er mange oppgaver som venter, så vi får se hva det blir til! Ha en fin augustsøndag!
Hilsen Anne-Kristin