lørdag, januar 07, 2012

Jeg skulle hatt såjord…

En tur ut til Plantasjen i ettermiddag ble ikke als som planlagt, jeg skulle ha såjord men hadde de det? Niks, ikke den minste lille påse fantes. I stedet kom jeg hem beriket med fire nye potteplanter..

Jeg har jo en stor lidenskap ved siden av hage og det er Hoya’s. Selvfølgelig kom det noen nye til samlingen. Ikke at den er så alt for stor men den øker til stadighet..  Men også denne her i tillegg til en Phalaenopsis til ble med hjem. Jeg må nok erkjenne at mine vinduer er like stapp fulle av planter som det er ute i hagen.

Når vi i høstes hadde en kveld om Orkidéer på hagelaget ble jeg introdusert til slektet Dendrobium og fikk sån lyst til å få meg en slik også. Dendrobium ‘Dancingflora’ står nå på soveværelset sammen med de andre orkidéene. Hadde jeg ikke hatt så mange porselenblomster rundt om hadde jeg nok fyllt huset med disse..

Den andre, Phalaenopsis’en var riktig stilig den og, men nå var det altså såjord jeg skulle ha hatt. Håper de snart får inn det for jeg trenger få sått mine blodbegerfrø blant annet..

17 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Det klør i fingrene for flere enn meg altså :-) Jeg var på Plantasjen - og fikk kjøpt såjord i dag. De skulle sette ut plastkrukker og frø også i løpet av helgen. Aldri så galt at det ikke er godt for noe - de var nå nydelig fine de blomstene du kom hjem med!

Maria sa...

planen er å skaffe såjord i morgen...håper de har det! Fine blomster :)
God helg!

Gunilla sa...

Ibland så är det svårt att få tag i såjord. Jag tycker att det skall finnas året runt i affärerna. De plockar bort jordsäckarna när det blir höst..

Jag köper säckar när de tar fram dom så att jag har när jag sätter igång med frösådder på sen hösten.

Fina blommor köpte du iallafall.

Ha det gott
Gunilla

Mari Anne sa...

Flotte orkideer.
Har du glemt å kjøpe såjord? Neste år noterer du det på lista over alt som skal handles til jul. ;)

Lisa sa...

Det är totalt värdelöst att de inte har såjord denna tid. Faktiskt är vi många som börjar nu och ett ställe som Plantagen BORDE ju ha jord!
Nåväl, det blev ju en lyckad resa i alla fall. Det är aldrig fel med orkideér = )

Ha en mysig kväll, kram från Lisa

Vivi sa...

Skulle vel tro at det var sesong for såjord nå? Kommer nok snart skal du se! Flott plante du tok med hjem så noe godt kom det jo ut av turen til Plantasjen.
Ønsker deg en fortsatt god helg.

Suss o Kai sa...

Orkideer är så vackra :) Kram Suss

TurboLotte sa...

Du kan jo bare blande blomsterjord med en god del sand. SÅ er du igang!
Har sendt bestilling på frø i dag, så jeg må vel jakte på såjord jeg også.

Inger sa...

Typiskt, svårt att gå tomhänt hem från plantmarknaden:)
Ha det gott!

krepsemor sa...

Heldigvis fikk jeg skaffet meg såjord tidlig i høst, og husket til og med på å ta den inne før frosten kom! Du får høre inne igjen, for klart du må ha såjord!
Nydelige orkideer, og Dendrobiumen var bare nydelig! Jeg kjøpte meg en Cymbidium i fjor høst, og den er også skikkelig lekker, bare litt stor!
Hvor mange Hoya har du nå, Mia?

Linda sa...

SOm nevnt over, det er bar eå blande ut vanlig blomsterjord med litt sand, så har du det du trenger:) Skal prøv eå komme i gang jeg og, jeg tror chiliene er første man ut hos meg...

orchis sa...

Flotte orkidéer! God søndag.

Marit sa...

Lykke til med orkideene! Livsfarlig å gå innom plantasjen ja... ;-)

Aquilejans sa...

Vilka vackra orkideer:)
Ha en skön söndag!
mvh Malena

christinshjorne sa...

Nydelige orkideer!
Plantasjen kan det bli dyrt å stikke innom. Synd du ikke fikk såjorden!
Ha en strålende søndag :)
Klem

Mariann sa...

Flotte orkideer. Jeg har nettopp kjøpt min første Dendrobium.
Såjord er lurt å kjøpe på høsten. Det gjelder bare å huske på det.

Bille sa...

Hei! Ja, man skulle jo nok en gang ha hamstret såjord året før, men husker man fet? Nope. Jeg tror jeg hadde litt igjen, men brukte det da jeg satte stiklinger i vinter.

Så flott den nye orkideen din var! Jeg er egentlig litt lei den vanlige brudeorkideen, så jeg noterer meg at en tur til Plantasjen kan få prioritet nå :D Ha en flott søndag!