mandag, januar 16, 2012

Blodtopp–sanguisorba- jakten på den røde pimpernell

Jeg forsøker få en liten oversikt. Jeg har jo forsøkt å oppdatere min planteliste men ser jeg glipper litt. Blant annet så har jeg jo denne som jag fick i posten av Tua, det er en høy rødblomstrete blodtopp, plantet i høst, tror det er denne jeg søker..

Sanguisorba officinalis ‘Tanna’, den som jeg kjøpte på Kongsberg i sommer.

Min frøsåtte (vinteren –11) Sanguisorba officinalis ble det noen få planter av. Flertallet har jeg satt ned i kjøkkenhagen, får håpe de vokser seg til nå i sommer.

Sanguisorba tenuifolia Purpurea, som jeg satte helt øverst i staudetrappa da jeg kom hjem fra Vegge. Blomstrene ser da mer rosa enn purpurfargete ut men ikke bladen.

Må vel ta med sanguisorba minor når jeg først er igang, denne også frøsått, en liten søtnos synes nå jeg, men blomstrene er akk så små..

Men så er det slik at Blodtopp trodde jeg var pimpernell på svensk, og det heter det jo kanskje men når jeg bestilte frø til Pimpinella major 'Rosea' må jeg helt ha bommet for de likner ikke det minste på de røde svevende blomster som jeg sett for meg, jeg som ble helt betatt når jeg såg dem sveve over stauderabattene i Enköpings park.. ja, ja, dream on, en dag skjer det her og.

3 kommentarer:

New Dawn sa...

Sanguisorba officinalis sådde jeg i fjor og den vil vel blomstre i år håper jeg. Synes de er kjempelekre så nå gjenstår det bare å se om de vil ta seg like flott ut her hos meg.
Lykke til med sådden, ser av det forrige innlegget ditt at du har kommer veldig godt i gang :-)

Vivi sa...

Ønsker deg en flott ny uke og lykke til med såing.

Liza sa...

Fantastiske blomster, ser jeg har mye å ta igjen:)
Gleder meg til våren.
Tenkte jeg skal stare å så i Februar.
Den ene hoyaen min har begynt å gulne, hva gjør jeg galt?
Ha en fortsatt fin kveld
Klem
Liza