søndag 8. januar 2012

Første sådden er igang..

Såjord skal kjøpes om høsten, det SKAL jeg huske til neste gang. Men en tur ut i garasjen gav meg en liten gledelig oppdagelse, jeg har en halv liten pose med Hasselberg’s såjord kvar fra i høstes! Jeg fant til och med noe deciliter med sand jeg spart på og en pose med Vermeculite, med andre ord, jeg er igang, nå er første sådden gjord.

Kronärtskocka, to frø i hver av fire potter. Dekket med litt jord og Vermelite. Bløtleggingen ble det ikke noe av..

Asparagus, fire frø i hver av fire potter. Dekket med litt jord og Vermelite.

Og etter påminnelse fra en kommentar jeg leste Marit hadde skrevet – Purre! Jeg fant noen frø igjen i pose fra forrige vår. Drøsset ut over jorden og dekket med vermelite, fire potter.

Så sist men ikke minst, de første blodbeger frø er lagt i jorden. De vart ikke bløtlagt før sådd men jorden er nok så fuktig. Strødde ut noen små frø i hver potte og dekket dem med sand, trykket godt til for at frøene skulle få kontakt med jorden. Klarte ikke la være å legge litt Vermelite over heller, tror og innbiller meg at det forhindrer litt den fryktede rothalsråten..

Nå er hele herligheten satt på varmekablene på badet. Jeg må virkelig;

1. Kjøpe mer såjord!

2. Få opp lysrøren i boden!

3. Gå igjennom alle ine frøposer og legge en plan!

Litt stolt er jeg da, jeg husket på en ting – man trenger ikke så hvert frø som er i posen. Så har jeg også muligheten til en ny sådd hvis dette ikke gror…

21 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg fant til slutt såjord på Plantasjen i Mjøndalen i formiddag, etter først å ha vært innom både Plantasjen i Lier og hagesenteret på Åssiden. Merkelig at de setter fram alt av frø og såbrett og alt annet tilbehør, mens jord ikke kommer før en måned senere! På Åssiden fikk jeg til alt overmål beskjed om at jeg kunne like godt bruke vanlig blomsterjord. De sår vel ikke så mye de som ekspederer der kanskje?

God sådd :O)

Mvh UnaCita

Anonym sa...

Jeg fant til slutt såjord på Plantasjen i Mjøndalen i formiddag, etter først å ha vært innom både Plantasjen i Lier og hagesenteret på Åssiden. Merkelig at de setter fram alt av frø og såbrett og alt annet tilbehør, mens jord ikke kommer før en måned senere! På Åssiden fikk jeg til alt overmål beskjed om at jeg kunne like godt bruke vanlig blomsterjord. De sår vel ikke så mye de som ekspederer der kanskje?

God sådd :O)

Mvh UnaCita

Parkvegens Hageglede sa...

Er det ikke herlig. Ute er det hvit vinter og inne er vi igang med å planlegge sommeren. Ja, slik er det å være hagegal. Lykke til med spiringa!

Gunilla sa...

Visst känns det bar att börja med frösådderna.
Då har man något att gå och titta till, kanske dagarna går snabbare då.

Jag hade tänkt vänta till slutet av Januari med sådden av Törnrosa , jag sådde för tidigt ifjol så de blev så långa snabbt.

Ha det gott
Gunilla

Inger Marie sa...

Så flink du er...godt igang,du:)
Og jeg er så enig ...tenger ikke så hele pakken med frø..kjekt å ha litt i bakhand:)
Gleder meg til å se det spirer hos deg etterhvert:)

Vivishagerom sa...

Da var du skikkelig i gang med årets frø/såsesong. Såjord har jeg også stående for det er ikke alltid at dem har slik på denne tiden av året.
Du har sådd masse spennende og jeg ønsker deg masse lykke til med spiring!

Susanne sa...

Ih hvor heldig har man lov at være, smiler ;-) Skønt at du er kommet igang med at så, så er haveåret flot skudt igang :-)

Kristin Aurdal sa...

Du er i gang du også ser jeg. Sådde blodbeger, stauder og stemor i dag jeg også. Gleder meg til å se de første spirene dukke opp av jorden :-)

Marit sa...

Takk for påminnelsen! ;-) I morgen skal jeg også så purre :))))
Spennende med blodbegerfrøene. Håper du får spiring på de og ingen rothalsråte.

Hilde sa...

Tvi tvi, håper det blir masse fin spiring i pottene :) Spennende at du er i gang!
Nå blir det mye å glede seg til fremover :)

Helena sa...

Jag ska nog vänta med att så men blir ju frestad såklart när jag ser dina frölådor :-)
KRAM från mig!

Unknown sa...

Ja, nu börjar härliga såtider!
Kram!

Linda sa...

Å så herlig å være i gang:)

Turid sa...

Så flink du er, jeg er ikke riktig i gang igjen, bare i startgropa. Ha ei fin uke :)

Stein sa...

Det er alltid en fin begivenhet å så sesongens første frø! :-D Jeg har også vært på jakt etter såjord i hagesentrene nær meg, men har faktisk ikke funnet noe ennå! Men jeg gir ikke opp! Neste høst skal jeg gjøre som du foreslår og kjøpe jorden før vinteren kommer! :-D
Lykke til med din frøsådd! Kronertskocka og sparris høres spennende ut! :-)

Lisa sa...

Vad kan man annat säga än: TJOHEJ!!! Så kuuul att börja så! Jag har några experiment i kylen, vi får se hur det går...
Jag sitter fortfarande och funderar på vad jag ska ha och planen börjar ta form. Måste få hem Chiltern Seeds katalog först. Det är så jobbigt att klicka på varje växt för att läsa hela beskrivningen (på nätet alltså). Lättare att bläddra i en katalog = )
Ha det gott och lycka till med sådderna!

Kram, Lisa

Stephanie sa...

It always amazes me to see you guys sowing in the winter like this/indoors. Good luck!

Bille sa...

Jippi! Gratulerer med møkkete hender og jord under neglene :-) Gleder meg til å sette i gang, men først må jeg nok planlegge litt bedre.

Takk for tilbudet i min blogg, men jeg tror nok mine egne restefrø holder i lange baner. Jeg skal ikke så veldig mange, og her i byen blir det nok bare 5-6 frø :-).

Liza sa...

Lykketil:)
Får du "frukter" av artiskokkene dine eller er planten til pynt. Jeg forsøkte meg for noen år siden, men den kom seg aldri andre året.
Ha en fortsatt god kveld
Klem
Liza

Gudrun sa...

Hej Mia!
Så mycket som skall växa och gro hos dig i år. :)

Hoppas du mår bra och har det bra.
Kramar från mig.

Mari Anne sa...

Det var veldig tidlig for purre. Jeg sår i starten av mars og selv det er tidlig. Husk å klippe dem ned fra tid til annen, ellers blir de for lange og slengete for deg.