søndag, november 15, 2009

Hvordan gikk det med mine druer iår ?

Maj….

DSC00069

Juni…

 

Juli..

 

August…

6 Dette var min eneste siste vindrueklase som hengte igen på ranken, de andre begynte å trille ned i sluttet av August, fant hver uke en klase på bakken på siden av. Denne fikk vakkert henge som en liten symbol til frosten tar den, for til tross for voldsom vegetativ vokst på sørveggen iår, så vart det for kallt for druer, her i sone 4.

This were my last grapes this year, by end of August the rest slowly started to fall of, every week I found some on the ground. This one I let hanging as a symbol of what could had been a success, until the frost came and took it, despite a good growth on my southern wall this year, it turned out to be an old to cold summer this year for growing grapes outside in zone 4.

 DSC00113

Men om noen lurer på om det går at odle druer ute på friland, vil jeg bare si at det er mulig, disse bildene er fra sluttet av august i 2007, en varm sommer… kanskje ikke alt for store, men veldig søte.

 

 

For those who wonder, it is possible, those pictures are from the end of August in 2007, a warm summer… not all to big but very sweet.

DSC00114

 

 

8 kommentarer:

Troen og Haapet sa...

Jeg er imponert!
Må bare skaffe meg drivhus til sommeren, for her jeg bor, sone 6, er det hvertfall bare å drømme om å få til druer på friland.
Tenker at du nøt og koste deg skikkelig med hver enkelt drue;)
Fortsatt fin kveld til deg;)

Margrethes hus og hage sa...

Druer må jo være koselig å dyrke selv. Synd når det ikke blir noe av dem pga været, men koselig de årene det går bra!

Hilsen Margrethe

AnneKa sa...

Det var en kjekk serie bilder. Druer er noe jeg kunne tenkt meg, men da måtte det være i drivhus, tenker jeg. Ha en fin uke:)

Bea sa...

Fin bildserie! Men, synd att det inte blev några druvor i år. Vi får hoppas på en ny vår med nya friska tag i trädgården och många goda druvor att skörda :)
Kram /Bea

Tullik sa...

Kjempefin serie med bilder av druene dine. Krysser fingre for fleire fine drue-somrer hos deg !!

Kathrine sa...

Nam nam! Min vinranke har grodd ned med roser og villvin. Kommer ikke til så jeg får flyttet den heller, så den får bare stå.

:))

Thusnelda sa...

Det blir kostbare dråper om du skal lage vin av druene dine. Såg at ein produsent brukte druene på eit tre til ei flaske vin(det treet bugna av druer), då blei vinen fra kr 800,- pluss pluss.
Håper du får så mange eit år at du kan prøve. Ha det fint.

Hagen på Granheim sa...

Det var dumt at druene ramlet ned, men kanskje du får større avling neste sommer!

Jeg ønsker meg veldig en drueplante eller to, så det inngår i neste års hageplaner.