mandag 31. august 2009

Nyttig kunnskap og hyggelig samvær!!

Jeg har tenkt å trosse min slangefobi og finne veien ut i skogen, ærlig talt så kan det da ikke være så himla mye huggorm så her års,eller.. Jeg elsker jo sopp men de få ganger jeg klarer å overtale meg selv å komme meg ut i skogen så er jeg mer opptatt av å se etter orm enn å finne lille Herr Kantarell med sin gule hatt. Nå ja, jeg kan da ikke være helt alene om det, jeg antar at vi er fler som ikke gjerne beveger oss ut i marka på sommerhalvåret. Ut i marka?-er ikke særlig begeistret for naboens fallferdige mur heller, full av steiner i solen, må jo være paradiset og det er nokk iblant slik at jeg får fantasier om at kompostbingen er full av dem, sant å si så er jo en del av disse små mark som er oppi ikke så rent små. Her i huset er det aldri store problem med å få vendt inneholdet for det er favorittstedet å grave etter meitemark. Skjønner godt jeg at fisken ikke biter på kroken med slike monster... Fant et par skikkelig store eksemplarer når jeg tog rett på komposten i helgen...Det blev noen lass med herlig jord denne gang og, tenker grønnsakene neste år vil takke meg for innsatsen.
Dette er jo en reklamefri blogg, men dette skal jeg ikke gå glipp av !!
soppkurs i september (2009) på Konnerud, Drammen.
Tirsdag 15 September
Lær om sopp - Bernåsvillaen kl 19.00

Søndag 20 September
Sopptur i nærområdet - oppmøte Bernåsvillaen kl 11.00

Arrangør er Konnerud Hagelag men alle, medlem eller ikke, kan delta !
( bildet er lånt fra wikipedia - jeg finner jo ingen kantareller i hagen..)
Jeg har i hvert fall tenkt å gå på soppkurset - kanskje jeg lærer meg å kjenne igjen litt flere sopper enn bare kantarell; ...steinsopp, kremler, risker...trøfler... fluesopp og muggsopp... det finnes jo en hel skog av lærdom og delikatesser der ute :) Sopp ja, mine solbærplanter i hekken ved kjøkkenhagen har blitt strippet på alle blad i helgen. Den var full av oransje sopp. En flott helg med deilig solskinn gikk åt men jammen skal jeg være takksam for det når våren kommer !!

2 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Stre meitemarker er bra :) Yngstemann her graver i komposten for å finne mark til hønene! Det er veldig populært!

Ha en fin kveld! hilsen Margrethe

Kathrine sa...

Sopp er gøy! De fleste er ikke spiselige, så de sikre soppene er greit å kunne. Vi skal på kantarelltur igjen på hytta til helgen. Der er det kilosvis:)

:)