mandag 10. august 2009

Værvarsel for kommende uke på østlandet

3 Syntes dere det var fint vær på Østlandet sist uke? Det stemmer sikkert, jeg var i utlandet på ferie!! I kveld kom min yngste sønn på 17 år hjem og takkede meg for at jeg ikke hadde vart ute i hagen de to timer han hadde fotballkamp! Hvorfor ? Det ser ut til at det begynner regne hver gang jeg stikker nesen utenfor døren for å gjøre lite hagearbeid. Nå når vi var i ferie hør jeg at østlendingene begynner å tro på sommeren, det var også sommer når jeg kom hjem lørdag ettermiddag.. Igår var jeg inne og vasket huset, riktig, jeg gikk ut ved tretiden og da kom regnet!! Idag, samme sak, la meg se, jeg var og kjøpte fler heller til prosjekt baksiden i oppholdsvær og skulle bare inn å lage kaffe så …men jeg hadde bestemt meg, regn eller ikke, kantene på plen MÅ tas og tagetesen skal vekk!! Det sluttet å regne utover ettermiddagen- jeg var jo inne på kjøkkenet noen timer med matlagning for å så nå ved 20 tiden gå ut og prøve få lagt noen heller, til og med naboen stakk ut hodet fra vinduet sitt og lurte på om det er mulig??? Det er mulig, mine foreldre kaller det for Ødegaard vær. De er sikre på at hvis jeg tilbrakte tre uker i Sahara så hadde hele ørkenen blitt en regnskog :)45

10

Weatherforcast for eastern Norway this comming week;

It seems to me that my fellow citizens of eastern Norway began to hope for a warm summer after all, this last week. Of course they did, I was abroad! This evening my youngest son came home after a soccer game and thanked me for not being in the garden the same time. Why? It seems to be that every time I decide to go outside and do some gardening it starts to rain. During my vacation it seems like the weather turned at bit warmer and it was really nice outside when we got back late Saturday afternoon, lasted until Sunday around three when I was done with housekeeping, I think I had about 10 joyful minutes before the rain started again. The same thing happened today as well. mainly cloudy weather as I went and bought some more bricks for my backyard. Only went inside for making myself a cup of coffee and yes…but, I decided that I had to sharpen up the edges of my lawn and remove all Marigold so..The rain did come to an end later this afternoon, while I was inside in my Kitchen preparing supper. As I later on this evening dared myself outside again, finally even my neighbour stuck her head out her window wondering how it could be possible – but so it can and my parents have a name for it, they call it the famous Ødegaard weather!! They are convinced that if I spent three weeks i Sahara the whole desert would become a rainforest :)

6 7

89

Ta det med ro, værvarsel for kommende uke er regn – frem til og med mandag, da begynner jeg å jobbe igjen !!! Så har dere østlendinger store planer for utendørsaktiviteter, vent til dess !

20DSC00022

Just relax, it will be rainy this whole week – until Monday, when I`m of to work again!! So if you got big plans for mayor outdoors activities, wait until next week !

DSC00019 DSC00021

DSC00029 DSC00025

DSC00032DSC00036

21

Men, for å se litt positivt på tilværelsen jeg trenger IKKE vanne !!!

But, trying to be optimistic – there is NO need for watering !!!

DSC00038

DSC00037

13 kommentarer:

miss marple sa...

hahaha-det er sikkert stygt gjort av meg-men jeg ler så jeg griner...
veldig morsomt skrevet,om ikke noe annet...hehehe...

Kathrine sa...

Hi...Men, uannsett, du har en flott hage og mange flotte blomster!

:)

Margrethes hus og hage sa...

Uff, da :) Det høres ikke så bra ut. Men du kunne gjøre stor butikk av det i Sahara, vettu ;P

Hagen din er flott, og det positive når det regner er at man (nesten) slipper å vanne!

Ha en fin tirsdag! Hilsen Margrethe

orchis sa...

Hvis du drar for å forgrønne og forskjønne Sahara, så ta gjerne en mellomlanding her før du drar over "fjorden"... Vi har ikke sett regn på ca 2 måneder. Er lei hete og tørke, og kunne absolutt trenge din hjelp :)
Frodigheten i hagen din kan du nok takke regnet for, men skjønner at det kan bli for mye.

Mari Anne sa...

Regn eller ikke, så har du virkelig flotte bilder. Vet du hva den første heter? Den kunne jeg funnet et lite hull til om jeg snublet over den i hagesentret.

Marit sa...

Greit å ha full kontroll på været da! Hehe;o)
Du skriver bra!
Men det jeg egentlig lurte på var: Hva heter den knallrøde blomsten på det ene bildet, tror det er en rosa solhatt på bildet over og en anemone under. Er det den samme som er midt på det nest nederste bildet også? Den var helt nydelig knall rød! Lurer på om Plantasjen har den, hvis du har et navn til meg? ;o)

Hagehilsen fra Marit på Solsiden.

Stephanie sa...

Mia, how I wish to have a garden like yours! Beautiful flowers. Yesterday it rained heavily here. My plants look so fresh today... and yes... no need to water :-)

Hilde sa...

Hi hi hi - for et fantastiskt innlegg - tenk å ha sin egen private regnsky - godt det ikke regner inne også...
Nydelige bilder du har lagt ut - mitt beste råd er : invester i skikkelig regntøy så får du jobben gjrot og kanskje regneskyene gir tapt...
HIlde

sweetbay sa...

Your garden looks like a fairyland. I love all of the flowers and those big rocks -- it looks wonderful.

Thorins Trädgård sa...

Hallå Mia, vilka fantastiska färger och vilken intressant trädgård du ser ut att ha. Här måste jag botanisera lite mer.

Hur länge har du haft trädgården?

/Marit

Mia sa...

Men så mycket härlig blomning du har.

Visst är det en temynta jag har på bild hos mig. Köpte den tidigare i år och måste verkligen säga att blomningen är häftig. Hade då aldrig trott det när jag såg den lilla plantan. :)

Ska kika runt lite mer hos dig också nu!

Kram Mia

Marit sa...

Hei Mia! Tusen takk for info om den røde stauden! Den skal straks noteres på ønskelisten! :o)
Rosestiklinger er noe jeg prøver å lære litt mer om. Har hørt rykter om at det skal gå an og derfor skal jeg få det til! Har skrevet et par innlegg om det tidligere, ta en titt i bloggarkivet mitt så finner du det jeg vet om temaet så langt.
Ha en finfin dag !
M.

Hannes hage sa...

Jeg har det vel litt som deg, og styrer nok regnet her på Hurum. Det har det med å begynne å regne i det jeg stikker nesen ut. Og i dag regner det mye, og begge guttene mine skal ha fotballtrening i dag, så jeg må nok holde meg inne, så kanskje de får spilt uten altfor mye regn?
Jeg skulle også ha tatt meg en økt med kanteklipperen, ja, gressklipperen også. Det blir nok ikke i dag. Nyt dine siste feriedager!