søndag 14. august 2016

Kjøkkenhage w 32

To kalde uker gav meg en følelse av høst, ikke at det stemmer, det merker man når sola først kikker frem en søndag, herlig og velbehøvelig! Men høster gjør vi i hagen. Bondbønnene er spist, kvar står noen tynne stengler som fortsatt ser ut å kunne gi meg noen bønnebelger. Sukkerertene er tatt vekk, som vanlig blir det ikke spist på lang nær så mye som jeg satt, burde heller avse den plassen til noe helt annet. Sukkerert og bondbønner kan godt stå ved gjerdet neste år og fylle opp som ‘hekk’.

Ruccola og storbladete persille har blitt pesto, ganske mye faktisk. La overskuddet i frysen (håper det går..)

De tre kålrabiplantene har store knoller, er ikke sikker på når det er klare? Men tenker jeg snart må prøve en. Bladene er ikke noen vakker syn akkurat, prikkene er nok fra de små hvite fluene. Knollsellerien ser mye ‘friskere’ ut.

Chelseabønnen rekker nok ikke bli noe, fortsatt liten der den står ved asparagusplantene.

Løken er tatt opp og henger nå til tørk. Jeg synes nok det ble bra avkastning i år, tydelig liker løk blåkorn… mange av løkene har vi alle rede spist og.

Vi har spist og fryst inn mange gulerøtter, nå er det ikke så mange igjen ute, men det er nok tilstrekkelig for oss å spise. Purren i den ene kassen ser  man nå om den så ikke er blekt oppover.

Både bønnene her og i den andre kassen gir bra skørd. Salaten ser ut å være spiseklar. De andre salatplantene har jeg fjernet i dag, lurer på om det er vits å så i noe annet der under kjøkkenvinduet..

Squash, og nå ser de fine ut, mange av dem ble bare vassete og måtte hives. Kan det være for lite regn? Ikke mulig..

Borlottobønner og mangold kommer. De siste jeg priklet ut i nye kassen har tatt seg godt. I øverste kassen var det spinat, der har jeg ikke satt noen nytt. Men altså, er jeg blind?? Først nå ser jeg den ekle sneglen!! må ut på jakt direkte! (og nå er den ikke mer…)

Som synes har jeg klippet ned jordbærplanter i dag også.. Ganske hårt beskuren faktisk..

Feldsalat vokser men har bladkantene ruller seg litt innover, er det på tide å ta den, eller rent utav litt seint?

Chelsea ertene blir langsomt litt større. Rødfargen på blomstrene er riktig stilig.

Seint ute med dem, og seint ute med Borlotto. Men bønnene skal jeg vel i hvert fall klare av å få så pass mye av at jeg kan spare til neste års sesong.

Jo da, man spiser poteter, nå begynner de bli riktig store, som knyttet neve omtrent.

Og erteblomstrene som jeg sådde påminte meg om dere eksistens her for leden, hadde nok glemt dem ja.. Både dem, og at rødbetene er stripete, men meget gode (glemt bilde..) men man ser litt av bladene nederst i bilde under.

Som sagt, det føltes som sommeren var over og jobben stoppet opp. Jeg har fortsatt ikke malt stativet rundt rabarbra. Men det var greit å ha det i dag når jeg kuttet i kirsebærtre, som blitt så alt for stort igjen.

Så, en solig sommerdag, og hage lysten kom tilbake!

2 kommentarer:

livihagen.blogspot.com sa...

For en imponerende kjøkkenhage. Her var det virkelig mye godt. Så stilig tillaget også. Ha ei riktig fin uke. Hilsen fra Liv

Meta sa...Vilken lök och squash du har den r lika stor och fin som hos pappa. det var en fin promenad i din hage.Kram och tack för titten