onsdag 20. juli 2016

Work camp!

Det føles litt slik, som arbeidsleir, når ferien først er et faktum. Alt det der som man ikke rukket, eller tatt seg tid til, før ferien. Helst skal alt gjøres i løpet av en dag! Men det går jo ikke, og man skal kose seg og. Dessuten så spiller ikke bestandig været på mitt parti.. Hvor ble den blå himmelen av? Den som skulle skinne i ferien?

Men i hagen gror det. Mye av tiden tilbringes fortsatt i kjøkkenhagen (slik som i de siste årene..) Mangt og mye havner langsomt på middagsfatet og dessertmagen får sitt med diverse bær, hvis man beveger seg rundt i hagen altså for det meste blir spist “her og nå”.

Men hva skjer? De siste meter av kanten er støpt. Venter en dag til med å fjerne ‘forskalingen’.

Det har kommet opp noen plank på sluttet ved gelendret slik at jeg kunne binde opp ripsen litt på skrå (trenger noen bedre band skal det holde i vinter..)..

To kordonger får holde så lenge. Er ikke helt sikker på om jeg skal flytte hit noen av de andre og eller om jeg skal begynne på nye med ‘pinner’.. Uansett bør jeg vente til alle bær er plukket.

Under kirsebærtre har jeg satt tilbake rabarbra. Tok kun den ene roten og delte i to. Den andre får stå til neste høst, noen stengler til pai må vi jo ha neste år og. Disse, hvis de klarer seg, må få stå i fred et år. Ja, rabarbra sto her inntil for noen år siden. Bygget er godt dimensjonert, så pass at man kan sitte på forkanten. (rester fra den rivne veggen på terrassen..). Jeg vet av erfarenhet at rabarbra blir stor og at det kan være greit å ‘hegne inn’ plantene så de ikke ligger langt ut over gangene. Alt skal males bare jeg er klar.(= mindre synlig..)

Plassen, der hvor rabrabra sto, er selvfølgelig alle rede tatt i bruk.

Det er altså den høyre rabarbra jeg fjernet. Under den svære squashplanten står en rabarbra til.

Kassen på plass. Her må jeg frem med sement igjen. La det være igjen en liten åpning til en miniatyrgang slik at jeg kommer åt kassene over. Her må det støpes, både kant under kassen og selve den lille gangen. I kassen har jeg fyllet opp med masser av kompost, litt kalk og kugjødselkompost. Toppet det hele med vanlig plantejord før jeg priklet ut noen mangold planter som sto i ‘rotsurr’ og sturet i kassa over. Delte de tre tuene jeg satt og det ble altså riktig mange planter.

Til høyre står altså Borlottiplantene sammen med asparagus. Bladen er lyse og nesten gulaktige. Trenger kanskje noe gjødsel? Eller holder det kanskje med lys og luft nå som de er befridd fra rabarbrabladene. Ved siden av disse, selve kanten med bær, hadde jeg satt et bjørnebær som først nå viste tegn til liv. Den har jeg flyttet til gjerdet, i hjørnet hvor den andre også er. Håper den tar seg der.

Litt stusselig bilde. Vaieren henger der fortsatt da jeg ikke helt bestemt meg om jeg skal dra den en tredje, nederste, rad enda.. Men her hvor jeg satte bjørnebæret har jeg også satt noen tverrliggere, greit å ha noe å ‘klatre’ i hvis den tar seg.

En annen liten ting i kjøkkenhagen.. Satte ner noen helstiklinger av Lawson cypress. Ikke mye som vil her i år så plassen passet godt. Tar det seg så tar det seg. Har vel egentlig ikke bruk for syv cypresser til men det er så gøy å lage nye planter av stiklinger.. (har satt noen flere inni i hekken på baksiden..)

Ellers så går det i kompost, kompost og kompost.

2 kommentarer:

Villrose sa...

Bare så typisk! At "hele" ferien + litt til går med til å klargjøre alt som man ikke rakk å klargjøre. Ha-ha! Og så gøy å lage nye planter...

God ferie (eller var det Work Camp?)!

Meta sa...
Oj,oj vad du har jobbat i hagen. enär helt underbar och så mycket gott det finns! det r härligt
ha det bra och njut av solen kram