søndag 20. september 2015

Lov å være ombestemme seg

Høsten er visst da jeg går på med saks og spade, eller greip da, og fjerner. Det føles fullt og igjengrodd. Nei da, det er ikke så ille men spireaplantene jeg satte bakerst her til hekk har jeg lurt på hele sommeren hva jeg tenkte på. De blir jo så himla store! Kommer ikke få plass med mye annet hvis de vokser seg til. Begynte vel egentlig med en ‘frisering’ av tujakulene. (Nå ser man faktisk hva det blir).

Ved denne smale kant hadde jeg altså satt ner små spireaplanter, hm… Nå har jeg fått erstattet dem med små buxbomplanter. De som var under Victoria plommetre. Ikke særlig mange jeg fikk opp med rot da men det ble i hvert fall en kant.

Buxbom stiklinger tar sin tid, helt klart. Hvordan forøker egentlig proff,en disse? Meg virker det ta mange, mange år.

På  hjørnet måtte jeg bare få ner en høstblomst. Resultatet av en liten rask tur til gartneriet for å se etter høstløk og noe i potta forran vindu. Her må jeg få bestemt meg hva jeg ska gjøre. Den Lawson cypresen steler mye av lys og luft bakerst her men samtidig så like jeg den.. Lurte på å fjerne den ene stammen men da blir den glis..

Bakerst, bak min hjemgjorde bambuespalier, satte jeg ner de siste seks stiklingene jag hadde i potta ‘på vent’, da siste skes fra fjorårets forsøk. Ikke store i det hele tatt altså. Nå er det lik hekk med insiden av Pergolaen igjen altså.

Lewisiiaplanten om var den siste som overlevd sommeren får midlertidlig fylle ut plassen. Og jo da, det blev noe i potta og.. og løk..

Under plommetre satte jeg altså Lavendel,stiklinger fra kassen innerst i rosenhagen ved bringebæret, så der har de fått stått litt mørkt, særlig i seinsommer når både erter, asparagus og jordskokk vokset til seg. Regner med at jeg kan klippe ner dem til våren slik at de blir litt krafitgere og buskigere neste år.

Staudetrappa ser mer luftig ut, jeg har begynt klippe ner stauder. Planen er å dele noen og men det er høststauder. Disse burde kanskje vente til våren?

Jeg flyttet til slutt en peon jeg tenkt på hele sommeren også, men det glemte jeg visst fota. Det er den helt til venstre i bildet, tatt fra under Lobo eple tre. Gravet opp noe store Capanula også. Der må det ner noe nytt. Ser ut til at jeg får oppdatere mer etter hvert altså.

3 kommentarer:

stallnilsen sa...

Så fint du har det i hagen din, litt trist at sommeren er over, men høsten er en fin tid den og.
Mankan ennu plante ned noen høstblomster til å pynte opp med :)

Ha en fin søndag.

Lisbeth :O)

Lykkelig i hagen sa...

Det virker ikke som om du går tom for arbeid i hagen, nei! Jeg har hatt en liten arbeidsøkt i solen i dag, utvidet et bed med rundt tretti cm og flyttet en høstfloks som var på vei til å forsvinne i ugress. Jeg har litt for mange andre ting som må prioriteres, men litt hage blir det heldigvis plass til også! Gos søndag til deg, Mia! Klem fra Anne-Kristin

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Koselige bilder. Jeg driver også å flytter rundt på ting om høsten.
Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage