mandag, oktober 07, 2013

Bonusdager

Espalier synes å være et seinhøstens prosjekt på meg. Muligens for det ellers i sesongen er så vanskelig å komme til uten å ødelegge noe. Nå har noen kvelder og helgen tilbragts til å få de ferdig, endelig, for det har tatt sin tid..

Jeg ble nødt til å klippe ner store deler av purpurea plena, men nå sang den uansett sin siste vers. Neste år skal det bli enklere å få festet den (slik at den ikke bare blir en stor klump) håper jeg. Begge espalierer er dessuten malt, wow!

Den småblomstrete clematisen nærmest er full av blomster igjen, full av blomster langt opp i pæretre. En slik burde jeg hatt i espalieret bak mot gjerdet men der er jo alle rede tre andre, Håper de etterhvert fyller opp den og.

Ettersom jeg nå fikk malt begge samtidlig har de dessuten samme farge, nå passer de godt sammen.

I rosenhagen har jeg fjernet festet midt på til potta så nå ser den mer ut som en espalier og. Noen nye slaner på tvers og litt maling så ser man ikke den har vært der innen. Nå burde klatrerosen trives bedre når den ikke hele tiden må stange hode i bunn av en potte.

Det gjelder forresten ikke bare rosen, mine to clematis her blir sikkert også takksomme for det. Tenk, fortsatt er det mange knopper som skal blomstre..

Så valgets kvaler, tenk at det skal være så vanskelig å få bestemt seg..

Nøkkelhullet i all sin ensomhet når jeg tømt potten som var her (30.9). Denne skulle jeg ha reparert hele sommer men det ble aldri. Den er gammel, dette er vel tredje sted den er på. Nå hadde den høyre stolpen gått i oppløsing, lekt var kjøpt inn..

Men så fant jeg ut at hele skulle vekk (5.10), skrudde især og hivet det meste. Ja for selve nøkkelhullet mente regeringen jeg skulle spare-“hvis du ombestemmer deg”… Det gjør jeg jo aldri..

Ha, trodde jeg! For når jeg var ferdig med de andre espalierene i søndags (6.10), og først hadde pensel og farge fremme, ja, så ville det seg ikke bedre… Nøkkelhullet kom opp igjen. Får jeg nå bare gravet opp liljen som er der så kan jeg sette en klatrerose der neste år. Men noen potter skal jeg ikke ha lenger..

Først igang å male og milde bonusdager. Jo, før jeg var ferdig hadde jeg malt kassene i kjøkkenhagen og. Nå står jeg godt rustet for våren. Så veldig mye bringebær er det ikke men hvis de ikke kommer seg neste år så kan jeg altids sette nye. I den bakerste kassen har jeg satt ner jordskokker nå. Røttene fra plantene som kom opp der hvor jeg skulle ha potet. Håper nå jeg klart fjerne alle slik at den kassen ikke blir full av jordskokk neste år og.. I den tomme kassen forrest kan jeg legge ner noen skokker når jeg høstet dem jeg egentlig hadde satset på å få.

Den nye kassen under kirsebærtre (som til slutt ble tre planker høy den og) er nå blitt en perfekt plass for sitteplass igjen, godt, for det savnet jeg etter jeg laget den lille jordbærkassen. En liten kasse ble det og bak treet til jostabæren (og en ripskordong, klarte ikke hive den og…) Asparagusen har kommit frem i lyset igjen etter at jeg fjernet alle de lave bønnene som stod etter kantene.

Alt malt, tra lalala..

Og alle kassene er tilplantet med jordbær…

De siste jordbærplantene, de fra den lille kassen, satte jeg her så nå er det jordbær i begge kasser her og.

Bonusdager, kanskje man til og med rekker litt til?

5 kommentarer:

Nora sa...

Ojojoj så mycket du har fått gjort! Dina spaljeer är så fina!
.....och det verkar som att regeringen känner dig rätt så bra:-)
Kram!

Anne Kari Skjørdal sa...

Så effektiv du har vært, og så fint det ble! Må nesten le av nøkkelhullet og jordskokkene. Kanskje begge blir der du har tenkt neste vår, men bare kanskje.... :-) klem

Merja sa...

Så många fina klätterställningar du har i din trädgård!! Ja tänk att vi fortfarande kan hålla på i våra trädgårdar. Det är härligt!
Ha en bra dag!

Freyas Spinnhaus sa...

Das Spallier mit dem Schlüsseloch find ich sehr schön gelungen, gefällt mir.

Madame Edith sa...

Så fint!!

Kram Madame Edith