fredag 28. desember 2012

Dagens trim, en aldri så liten måkeøkt rundt huset..

Jeg er ikke så glad i å stå på ski som mannen men en trimtur ut kan jeg jo alltids ta like vel. Bor man her hvor vi bor så må man være glad i snø, det er helt klart. I år ligger det an til å bli en slik snøtung vinter igjen..
Det har jo kommet noen decimeter i omganger siden helgen før jul frem til nå så det begynner bli litt. Hardpakket er den og. Nå var det på tide å finne igjen hagen på baksiden av huset og, ikke kun biten frem til Trattorian og varmepumpen..
Men fortsatt så er det langt unna 1 meter, jeg ser båe nederste grein på plommetre og toppen av porten fortsatt. Med andre ord så er dette vel ganske normalt, men alle rede i romjula?
Snøen i år blir visst liggandes på toppen av alt i hagen, ikke rart at Pergolan ga seg. Den halvmeter som er der må være tung nå. Taket/ pergolan over Lunden tok vi og måket av før vi dro av gårde til Lhr før å feire jul, godt det, for ellers hadde den nok sikkert også brukket..
Så langt kommen fant jeg igjen den lille hyllen på baksiden. I fjor var den full med frøsådder, i år har jeg ikke et eneste frø.. Kanskje er det på tide å se i frøkataloger? Men jeg har fortsatt en litt besk smak av alle misslykkete forsøk forrige år så jeg har ikke helt bestemt meg.. Lite plass er det jo også godt om, Honningsbuske fikk sin plass inntil husveggen jo, fordi jeg ikke fant noen annen plass. Ser litt kald ut, den stakker’n..
Så langt kom jeg før jeg fant ut at jeg skulle hente kameraet. Før ettermiddagen var omme hadde jeg kommet meg hele veien rundt. Ikke verst med tanke på den haug som regeringen lagt igjen på hjørnet av garasjen.. Og nå som jeg har måket meg frem på baksiden igjen så har de stakker småfugler som var her også fått påfyll i matskålen. Føler virkelig litt dårlig samvittelse men det har ikke vært mulig å komme frem innen..
Men mamma, sa jeg at jeg fortsatt ser gjerdet? Jeg er jammen ikke så sikker lenger etter å ha sett på bildene fra idag..
Ja, ja, jeg klager ikke, jeg liker snø. Vinteren gir en velbehøvlg hvile for både meg og hagen. Det finnes tross alt litt man skal ha gjort på innsiden og. Så lenge jeg slipper måke taket bare så er jeg fornøyd. Helt til april eller noe slik, da kan våren få komme. Snø gjør meg faktisk glad, tenk så vått, mørkt og trist det hadde vært uten.

fotnote; enligt Yr skal det være 81 cm dyp snø... den her dagen..

9 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Visst har vintern sina fördelar och man får faktiskt vila från det man annars lägger ner så mycket tid på den övriga årstiden.
Sååå... mycket snö!
Nåväl, vi går mot ljusare tider och plötsligt sätter solen fart på snödrivan :)
Kram /bea

Marit sa...

Ja, det er mye snø til å være så tidlig på vinteren. Som regel har det kommet mye i januar rett etter jul. Nå blir det så mildt at mye vil smelte i helga. Jeg skulle ønske det var kaldt stund til, og så kunne det bli vår :) Du har vært flink som har måket så mye. Jeg skal måke taket på drivhuset i morgen, for det blir for tungt med mye våt snø. Ha fortsatt fin romjul!

Tove Kristin sa...

Ser vinteren har kommet godt igang hos deg, Vakkert med nysnø, lyst, og masse flotte motiver du har fanget.

Hilsen Tove Kristin

Bjørkvold besøkshage sa...

Jeg føler meg nesten innestengt i egen hage om vinteren. Måker stier på kryss og tvers for å komme fram. Jeg har alltid ønsket meg en stor glassklokke over det hele om vinteren. Det blir vel med drømmen, men det hadde jo blitt et gedigent drivhus! Ellers er det flott vintervær om dagen og vinteren har også sine gode sider selv om det ikke er min yndlingsårstid.
Brita

folehave's univers sa...

Åh... så dejligt med en masse sne. Jeg er misundelig på jer, der oppe nord på. Her forsvinder sneen meget hurtigt. Det er besværligt med sne, men så smukt og dejligt. Godt Nytår til dig.

Elin sa...

Jammen er det snørikt hos deg - fine vinterbilder. Håper den blir liggende, så både du og hagen kan få hvile:)
God helg.

Suss o Kai sa...

Oj vad mycket snö ni har :) jag är inte så mycket för vinter men tar hellre snö än regn :) Kram Suss

Lisa sa...

Bra jobbat! Ni har mycket snö i år igen, men som du skriver så finns det fördelar med det också. Jag är glad att den smälter här, för det räcker med någon månad med snö för min del.
Nu dags att gå ut och hacka is. Här är rena skridskobanan!

Kram, Lisa

Margot sa...

Oj så mycket snö!Här har det regnat de senaste dagarna så mycket av snön har försvunnit men än finns det rätt mycket kvar!
Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram Margot