søndag 24. januar 2010

Et av mine stuevinduer med Hoya

1

Jeg har fått noen spørsmål i det siste over hvor mange Hoya jeg har. For å være helt ærlig, aner ikke ! Det er det jeg hadde tenkt jeg skulle finne ut av. Bare her i det ene av mine stuevinduer har jeg 27 ulike oppdaget jeg. Jeg prøver å holde meg til at alle eksemplarer er representer her, men det ble for trangt så jeg har flere.. Så er det jo slik med Hoya at bladen kan se ganske like ut, men når de blomstrer så ser man at det er forskjellige.. jeg har for lengst mistet oversikten.. Akkurat dette vindu har sein ettermiddag / kveldsol, det ser ut som om dem liker seg godt med det. Tenker jeg begynner å nummrere dem i margen etter hvert.. men glem at jeg kan namnen på alle ;)

2

I have had some questions about my Hoyas, how many are they? The truth is, I don’t know. That’s what I’m planning to find out. This is one of my window screens, I counted 27 Hoyas alone in this window so who knows ? I keep mostly one of each here but since I ran out of space not all of them are represented..Then there is the problem that even though they look the same, there are varieties on the flowers, unless the time they are blooming I can’t tell them apart.. This window gets the late afternoon / evening sun and they seem to like that position. I guess I will start to list them in my Marge, but don’t expect me to give their right names ;)

20 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Oj oj du är verkligen duktig på krukväxter.
Kommer till Skåne skall jag visa dig till en man som samlar hoyor han har ett helt hus.
Kram och tack för dina fina hälsningar
Annika

Margrethe sa...

Du har vekket min interesse for disse plantene, så nå blir det noe nytt å titte etter i blomsterbutikkene.
Takk for din kommentar vedr. hjortemate i hagen. Når det gjelder den mexikanske peisen, så har vi å hatt den noe år. Den gir utrolig god varme. Ikke bare i front, men rundt hele ovnen. Jeg skal lage et innlegg på blogge min om denne. En lovprisning.

Nora sa...

Wow - vilken imponerande samling!

Lappedamen sa...

Jeg må virkelig beundre dine flotte planter. Så herlig med slike vinduer fulle av lekre planter. Skulle ønske mine var like flotte, men dessverre det kommer de alldri til å bli.

Torill sa...

DET var litt av ei samling !!!!

Margrethes hus og hage sa...

Det var litt av en samling :) Jeg er nok mye flinkere med uteplanter enn med inneplanter. Det tar ikke så lang tid før de sturer her hos meg. Men akkurat disse klarer seg fint, så det er planter jeg er blitt glad i. Har ikke mer enn noen få eksemplarer, så kan nok ikke sammenligne meg med deg og samlingen din :)

Ha en fin søndag. Hilsen Margrethe

Gudrun sa...

Fantastiskt, vad roligt.
Kram

AnnA sa...

Wow, Mia!
Det är ju så, en del samlar på frimärken och andra på växter...
Jag är imponerad så klart!
Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA

krepsemor sa...

Har du så mange? Jeg har nå bare 7 forskjellige! Men jeg har planer om å skaffe flere! Hvor kjøper du dine? De er jo ikke så enkle å få tak i.
Ha en fin uke!

Asbjørg sa...

Oi,her var det mange Hoyaer!Flotte er de også!

Hilde sa...

Så frodig vindu du har! jEG HADDE SLIKE VINDUER FØR - nå har ungene blitt så store at jeg på ny kan fylle opp... Nyter hver plante jeg bærer i hus!
HIlde

Marita sa...

ojda, du trenger ikke tekstilgardiner med de fantastisk naturlige du har der! For en flott samling!

Unknown sa...

Hej Mia!
Va roligt att du gillar mina macro, och på min vita amaryllis.Jag är rätt glad att jag hann att fota den för nu är de vissna. Jag klippte av stängeln och satte den i en vas men den höll inte mer än några dagar tyvärr.Så många hoyor du har!!!Himmel, så många trodde jag inte du hade.De måste älska ditt hem och din miljö.:-)
Vet du, jag skrev ju att jag skulle skriva Hoya på min inköpslista.Och idag kikade jag efter en i affären och de hade hur många olika storlekar som helst där. Jag köpte den största!Fniss!Och är så glad för den.Den slingrar sig upp för en ställning.Ska bli kul att se hur dana blommorna blir i sommar.Du har inspirerat mig så för hoyor! Så vackert det måste vara i ditt fönster när de olika hoyorna hos dig blommar.Vilken blomsterprakt.
Ha nu en riktigt fin vecka, Mia!
/Kram Karin

Unknown sa...

Psst. Trädgårdstomtar på julen vid dörren är ju helt okej!!:-)Hihi!
Gillar också grodor, finns så många söta sådana till trädgården.Blir garanterat en sådan i sommar till uteplatsen:-))

... sa...

Det var en imponerende samling hoyaer :)

Stephanie sa...

Mia, you are truly one good hoya collector! That's a lot of hoyas and you are able to keep each one of them in good condition. I always look forward to seeing the blooms. And I find many unique ones from you. I hope you would be able to finish your list soon. Have a great week!

Lillebeth sa...

Å kära nån, det var många det. Fantastiskt och kul!

Kathrine sa...

Du verden da!! Men noen diller skal en jo ha, det er sunt det:)
Jeg har lite inneplanter(rundt 20 tror jeg), noen sukkulender og pelargonium. Da vi fikk hage for snart 11 år siden, så valgte jeg og ikke ha så mange inneplanter.
Men jeg blir nå litt inspirert da, av dine vinduer!!Flott!

:))

Gudrun sa...

Hej Mia!
Nu har jag gjort en alldeles egen award som jag tänker ge till bloggare som betyder mycket och till trofasta vänner. Dina kommentarer hos mig gör mig glad och de betyder mycket för mig.
Om du inte vill ha awarden på din blogg så är det OK, du är ivarje fall utvald att få den från mig.
Den finns på högersidan ganska långt ner.
Kram

Troen og Haapet sa...

Det var litt av ei samling, men det ante meg litt også;)
Jeg kan takke deg for at jeg for fremtiden vil kikke etter Hoyaer i blomsterbutikkene..De du har vist oss har vært så vakre!Tusen takk;)
Klem