søndag 17. januar 2010

Har min Clivia blitt albino ??

2

Hva er i veien med min Clivia, står den for mørkt i vinduet eller mangler den kanskje næring? Den begynner pløtslig å vise albinotakter, blomsten ser jo ut til å bli hvit i stedet for den varme oransje den pleier å ha…

 3

What’s happening with my Clivia ? Is it to dark in my window screen or does it need a fertilizer. All of a sudden it seems, she’s turning albino, it’s like she rather show her self with white flowers instead of the warmly orange I’m used to..

1 

15 kommentarer:

Bea sa...

Det var märkligt, men vit Clivia blir väl vackert ändå?
Jag lyckas inte få mina Clivior att blomma och skulle de mot förmodan skjuta en knopp, skulle jag bli jätteglad efter alla år den stått och skräpat hos mig :)
Ha det gott! /Bea

... sa...

Jammen har du mange fine og spennende inneplanter :) Clivia er en ukjent plante for meg, men så rart at den "bytter" farge. Nå får du noen spennende dager til den springer ut. Håper vi får se den i blomst på bloggen din.

Tusen takk for opplysninger om blomstene på hoyaen min :)

Asbjørg sa...

Oi,så rart!Har de vært oransje før,da er det pussig!Jeg har også clivia,3 stk,men vet ikke om det kommer blomster,håper det,de blomstret ganske seint i fjor også!

Thusnelda sa...

Den kan vel ikkje skifte om til å bli kvit. Min pleier å blomstre i mai/juni, så kanskje den har for lite lys som du nemnde.
Ha ein fin søndagskveld.

Troen og Haapet sa...

hmmm...så rart?!!Har aldri sett eller hørt om det, men den blir ihvertfall vakker som hvit!!
Litt av et stueplanteflora du viser oss, Mia!
Ha en riktig fin uke..og ang forelskede hannhunder, er det et slit, for å bli SÅÅÅ forelska er ikke sundt;))
Klem

fru Sandeggen sa...

Hmm, fra min tynne erfaring med clivia synes jeg å huske at knoppene var bleke ganske lenge. Men jeg har ikke all verdens med lys å by den i vintermånedene, det har sikkert litt å si. Men hvit clivia høres da ikke så galt ut, eller?

Margrethe sa...

Så mystisk! Du har vel ikke gitt den uvant "kost"? Trodde ikke at mangel på lys skulle endre fargen.
Håper vi får fortsettelsen av mysteriet.

orchis sa...

Knoppene på mine er også lyse i begynnelsen, men etterhvert skifter de farge. Tror nok din blir oransje til slutt. Venter spent på neste bildereportasje! :)

Stephanie sa...

I do not know but the flower look healthy. Hope you will be able to find out what's wrong soon. Good luck!

Gunilla sa...

Det blir nog en ny variant av Clivia. Jag har en som jag köpte ifjol med blomma men i år syns det ingenting jag vet inte riktigt hur jag skall sköta den. Så du har riktigt gröna fingrar som får den i blom.

Ha en fin dag
kramen/Gunilla

Merja sa...

Kan inte hjälpa dig, men tror du inte den blir rätt snygg med vit blomma:)

Anne (Moseplassen) sa...

Ingen erfaring med cliva, men mange blomster har jo en annen knoppfarge enn utsprunget da, mulig den får farge etterhvert?

Nå har jeg fått ferdig presentasjonen til Frøken Frost 2010, hele 43 flotte kandidater ble det, takk for at du er med :)

Anonym sa...

Clivia trenger noen uker med temperatur runde 13 grader på vinterstid for å danne nye blomsteremner har jeg lest. Sparsom om noen vanning. jeg vanner ikke. Etter at jeg startet med å sette min i en litt kaldere gang noen uker på vinteren, har den blomstret hvert år. Før det kun to ganger på åtte år.

Torill sa...

Spennande Mia !! Min står her med sine oransje blomer. Kan ikkje hugsa at den var så kvit nokon gang. Venter spent på neste bilde.....

Meta sa...

Hej igen !
Det blir väl tjusigt med en vit blomma i fönstret. Spännande och se om den skiftar färg när knopparna blir lite större.
Kram mor i busken