søndag 21. juni 2009

det er naboens feil ..

päronJeg skylder på naboen!!!

Godt i gang som jeg var med den forsømte husvasken når jeg våknet etter midsommernattens spektakel så ringer hun og vil ha meg med på hagesenter… Hvem kan motstå et slikt tilbud ?? Måtte jo bare resultere i flere innkjøp. Var vel enda godt at det begynte hagle når vi var der på plantebørsen for ellers hadde dette kunnet slutte riktig “ille”. Er det et hagesenter her i nærmiljøet med mye fristelser så er det der. Synes nok at jeg klarte meg relativt bra tross alt. Det ble stauder igjen da..

Var så pass heldig at noen av dem blomstrer så jeg husker på hvordan de ser ut.

1. Achilléa millefólium `terracotta`, røllike / röllika, sol, jul-aug, 60 cm,

2.Achilléa millefólium `lilac beauty`,

achillea millefoøium terracotta1

3. Aquilégia chrysántha, gul, mai-juli,sol-halvskygge, 70 cm

4.Campánula punctáta `Rubra`, Klokkeblomst/ Prick klocka, sol-halvskygge,jun-aug35 cm

er dette en klokke som sprer seg får jeg vel flytte den et annet sted.

4campanula punctata rubra

DSC00011

De siste har jeg ikke blomsterbilde til;

5. Áster laterriflórus `Lady in black`,Sommerenes farvel / grenaster, sol, sept-okt, 80 cm. ( trodde jeg hadde bestemt meg for å fjerne alle høstasters men denne har så pass mørke blad at det får være verdt et forsøk igjen..)

6.Helénium hýbrid `Moerheim Beauty`, solbrud,brunoransje, sol, jul-sept, 100 cm…

7. Gaillárdia aristáta `Burgunder`, Kokarde/ kokardblomster, sol, jul-aug, 60 cm.

Jeg har hatt en solbrud før, den fikk så store blader at jeg fjernet den, såg aldri noe til de gule blomstrene. Prøver på ny….

Kokarde, tenker den passer sammen med den gule jeg har fra før, kanskje den demper den intense gulfargen litt…

Den hvite fagerklokken jeg plantet tidligere iår på baksiden begynner å blomstre, det gjør også Warszavska Nike, den er mørke enn jeg trodde, regnet med at den skulle være litt mer burgunderfarget… Synes den likner på en av mine andre clematiser som jeg ikke kan navnet på… sommeren får vise om det er den samme sorten.

5clema

Husker for mitt liv ikke hva dette er for løk, men jeg synes den er søt. Den er ikke så høy, ca 15 cm og blommer for tredje året nå. Den røde blomsterknoppen stammer fra hva jeg trodde var en Potentilla Nepalensis, men da jeg googler så har ikke “ Miss Willmott”,“Ron McBeath”, “Helen Jane”, “ Roxana” eller “ Shogran” de samme sølvfargete blader som min plante har så da har jeg kanskje feil. .“ Melton Fire” ser virkelig ut som den andre “jordbærsplanteblomsten” som jeg har… tenk at det skal være så vanskelig med alle plantenavn… fant i hvert fall ut at det finnes over 500 arter så jeg kan nok bare gi opp…

32

Mangt og mye strekker seg etter den lyse midsommerhimmelen om kvelden nå. Clematisen er så ivrig at den tar en snarvei gjennom espalieret i pergolan..

DSC00024 clematis

Det ble ikke stort mer av husvasken idag. Nå har jeg flyttet og delt på en del stauder i tillegg til de nyinnkjøpte så mot slutten av sommeren kommer jeg å få job med at fjerne eller dele dem,.. ikke uvanlig… Syrinene har snart blomstret over men da kommer sjersminen og overtar. Til uken viser YR.no varmere vær, får vel se da..

2 kommentarer:

Maria sa...

Ja du det kan vara farligt och gå omkring och titta vid plantskolor. Absolut är det grannens fel att du fick med dig en del plantor hem, hihi.

Alt godt sa...

Det er heilt ille korleis ein kan bli lokka utpå... ;-) Velkommen på hagegal! :D