tirsdag 24. mars 2009

snøen smelter !!


Endelig går det mot vår. Snøen slipper langsomt taket, kantene krabber tilbake. For hver dag som går med sol så synker snøen et par millimeter.

Jeg fant til og med igjen mitt stakkers Lobo epletre som havnet under snømassene når jeg måkte taket. Begravet under en halvmeter med tungpakket snø. Tok sin tid å finne den tilbake. Nåja den ligger fortsatt godt innpakket i 1,5 meter snø men det ser ut som den har overlevd, med litt hard medfart... Får følge med så den ikke knekker i to. Hvordan kan man være så smart å plantere et epletre på fremsiden der hvor all snø blir slengt når vi måker trappen og hvorfor husket jeg ikke å slå ned en staur så den kan lene seg litt trygt??? Kan ha noe å gjøre med liljene jeg plantet..
Dette er tuijan, ser like miserabel ut den !, jeg har vanskelig for å tro at det noensinne skal bli en sommer igjen, men kalenderen sier at vi går mot vår så da er det vel så. Det verste er at jeg har god erfaring med at det fortsatt kan komme en meter snø i april. Ja da den kommer i omganger og smelter bort mellom slagene men likevel, nå begynner jeg å bli fed up. Den største trøsten er at det fortsatt ligger stygg, svart og møkkete snø nede i Drammen også. Ha,ha!!

I helgen tok jeg meg en tur ut i boden og fant blant annet denne stakkaren. Til tross for at jeg glemt mine stakkars pelargoner helt bort hva gjelder vann i vinter så hadde de grøne blad. Denne skal inn til driving og bli en staslig hvit madame til sommeren. For sommeren den som skal komme har jeg hørt og den kommer raskere enn jeg tror som regel, det skjer hvert år det. Og hvert år husker jeg på pelargonene for seint. Men, med ny jord og kjærlighet i vinduet på kjøkkenet sammen med sine andre 20 familiemedlemmer skal det nok gå bra.
Frøsådd?? Nei så langt har jeg ikke kommet... Begynner vel å bli på tide det også..

Ingen kommentarer: