søndag, september 28, 2014

Blå skyer

Noen Clematis har det med å overta hele plassen der hvor de vokser. Det gjelder ikke minst denne, Clematis  ‘Jouiniana Praecox’ som jeg satte på baksiden i –11. Den gang gikk jeg og trippet og ventet på at kanskje, kanskje skulle jeg rekke få se den blomstre før vinteren.

Nå er den så voldsom at jeg funderte på å dele den et tag, flytte litt av roten til forsiden, men alle disse rankene kommer fra den samme kraftige stammen så det går ikke. Her, mellom Trattorian og baksiden, har den for lengst overtatt alle tre espalier og har blomstret i to måneder minst alle rede. Men det er vakre blå skyer som klatret langt opp i pæretre til slutt. Dem måtte jeg klippe vekk til slutt, ville jeg ha noen frukt.

Men hva gjør det, de er herlige disse blomstrene, en fryd for øyet så her i sluttet av september. Men det spør om jeg ikke må bygge på espalieret litt neste år så de andre plantene her også får en sjanse.

7 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Vilken häftig växtkraft! Önskar att jag kunde få mina klematis att se ut så där.

Den lykkelige Hagen sa...

Så frodig! Så heldig du er som har en slik.

Turid sa...

Fantastisk clematis :)

Merja sa...

Vackra blommor på din enorma klematis! Kul med blomning den här perioden av året.
Ha det gott!

Annika Christensen sa...

Vilken fin färg och särskilt fint blir det när det blommar så mycket.
Kul och se den sista miljöbilden.
Fint du har det.
Allt gott
Annika

Liv i Hagen sa...

Det var virkelig litt av et prakteksemplar. Tror ikke jeg har sett denne typen Klematis tidligere. Så hyggelig at den blomstrer på denne tiden.

Meta sa...


Vad et växer och är grönt. Här är det bara höstfärger och vissna växter. Dina gröna fingrar är otroliga.