tirsdag, august 14, 2018

Innkjøp nå igjen..

Når hagesenteret annonserer med nedsatte priser på busker og tre, da går det mot høst. At det siden nå i august ikke lenger er den samme voldsomme varmen og tørke gjør at jeg tør satse. En syrinhortensia, stammet opp, ble det. Plantet den i staudetrappa. Måtte nok til å fjerne den store lilla Phlox som sto her først da, og div ugress som bestandig kommer igjen i den her kanten mot syrinhekken. Det tok meg bort mot en hel kveld. Det var en uke siden. Gropen jeg gravet var så tør at det støvet av jorden, men vil nok ikke en gang si jord lenger. Satte for sikkerhets skyld ned et rør ved siden av og. Men som synes er bladene bleike. Fyllet opp og blandet inn kugjødsel i hullet slik at det i hvert fall ble litt ny mold og næring for den.

DSC_0066

Sån sett fra litt ulike vinkler, tre fyller sin plass. Det var det der med å tenke i trekanter. Nå har jeg fått en busk med litt høyde på i bakkant mot hekken. Så var det navnet etc. Ettersom det er en uke siden jeg kjøpte og plantet den har jeg selvfølgelig klart rote vekk lappen!! Utrolig, men ikke uvanlig nå om dagen.

For et par år siden når jeg plukket opp dette med trekantene så plantet jeg jo noen busker. Nå som jeg fikk ryddet og luket litt her bak ser jeg at den sommerfugl busken jeg satte her fortsatt lever, og har blomsterknopper. Ikke mer enn tre stengler men det er liv.(den rosa blomsten er da strandkattehale altså.) Og nå får den kanskje litt lys og luft også.

Og som jeg først fant den ene blå sommerfugl busken så jeg etter liv på den andre rosa. Jo da, den er med den og. En stengel, men liv. Og mellom steinene til venstre om den ser det nesten ut som det spirer en Veronica forresten, la de stå så lenge!

Jisses, det nesten så hage entusiasmen våknet litt til liv igjen ! Men spørs om ikke både jeg og plantene synes det er litt kaldt nå, vi er blitt godt vant med deilig varme.

1 kommentar:

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Nydelig den oppstrammende syrinhortensiaen :) Hilsen Ingeborg