søndag 23. april 2017

Litt flere poteter og ramsløk

Ramsløk, den klarte vinteren og kanskje den nå kommer etablere seg. Leser at ramsløk skal kunne bli hele 50 cm høy, det tror jeg kanskje ikke kommer til å skje her, i hvert fall ikke på lenge. Men den kommer, jeg er fornøyd bare med det.

Den andre ramsløksplanten kommer den og, den jeg planterte året før. Jeg syntes jeg fikk bort all pepperrot før jeg satte den men nei da, her kommer den i midten, omkranset av små bladrosetter fra den starke roten. Pepperrot er umulig å bli kvitt har man først satt den. Den er god, jeg liker meget godt smaken og kjøper den i tube for at råkostsalletene skal få litt piff i smaken. Men her hvor den er plantet får jeg ikke tatt opp røttene, det er for trangt…

Idag har jeg fått satt ned mer potet og bondbønner. Fortsatte med å sette ned all løk (sjarlotten-, rød og gul ), noen meter med gulerøtter (såband), litt spinat og knutekålfrø som jeg fant. Handlet også inn en del forsådde planter fra plantasjen og noen til gladioler. Så på sluttet av dagen fikk jeg også laget et lokk til den siste lille kassen. Det ble altså litt tid ute i hagen til tross vind og kulde. I morgen ventes MYE nerbør, mestadels som snø, fysj fysj, men det er vel bare å takke å ta emot. Etterpå blir det kanskje varmt nok til å få malt de siste plankene blå.

3 kommentarer:

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Prøver å tenke om ramsløken kan bli femti centi, jeg er jo oppvokst "i et hav av ramsløk" - kanskje når den blomstrer?
Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

Hageidyll i Sonvika sa...

Du er driftig Mia, og kanskje litt dristig mht. potetene, men den som intet våger intet vinner. Vi blir utålmodige av denne ventingen på varme.
Ha en god dag på tross av snø :-)
eirin

Merja sa...

Spännande med ramslöken! Den verkar ha blivit väldigt populär. Läser ofta om den.
Lycka till!