lørdag 10. oktober 2015

Et litet kikk

Om høsten akkurat som om våren så er det som om alle blomster kommer mot meg når jeg er ute. Overrasket at det fortsatt så pass langt inn i oktober finnes så mye å finne, og da ikke bare roser. Clematis for eksempel. Det virker som om fler av dem setter igang for andre runde, men bare med et fåtall blomster. Som denne, Clematis ‘Zomisri’ / Mississippi river

Forrige søndag brukte jeg opp de siste en og en halv sekk med sement på den lille steintrappa ved siden av dammen. Som jeg kanskje ikke er helt sikker på lenger blir en damm.. får vel se til våren igjen. At det faktisk er en trapp ser man ikke så godt fra den her vinkelen.

En liten potentilla hilser meg når jeg står her. Den har nok blomstret i langt over en måned i hvert fall. Sammen med noen duehoden, blå asters og floks kommer også blant annet noen små rosa krypslør, Gypsophilla repens ‘rosea’.

Nei, tomt er det ikke enda. Og det er mange som holder ut. Hele tre blomster på dagliljen, den navnløse, på forsiden.

Rudbeckia hybrid ‘Little Goldstar’ gjør kanskje litt mer av seg enn Echinacea purpurea ‘Conetto Melon’ men de hører til høsten nytelser begge to.

Sedum et eller annet, her har jeg nok gått litt vilse i navnen… Gentiana septemfida, den herlige blå stauden som dessverre blir så tung i blomstrene at den legge seg ner mellom alle de andre ved siden av. Men blomstrene lyser opp, intens blåfarge.

Lysimachia ‘Autumn Snow’, hvit fredløs, får bli dagens siste. Dette kunne fortsatt lenge lenge enda. Men noteres bør at de siste Victoria plommene er tatt inn idag, sammen med alle pærer. Ble mange i år så i morgen må jeg finne ut hva jeg kan bruke pærene til.

2 kommentarer:

Lars Bjerke - Kunstner sa...

Fortatt masse som blomstrer hos deg !
Sikkert deilig å få ferdig trappa, og dammen kan du jo fortsette med til våren. Jeg er imponert over at du gjør alt selv. Her er det Lars som står for den delen av hagearbeidet, så jeg er heldig sånn, og hadde nok ikke fått det til heller.
Kos deg i høsthagen:-)

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Mange fine blomster hos deg ennå. Må huske på å få meg en høstblomstrende klematis til neste år, din var veldig fin.
Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage