mandag 16. mars 2015

Snørapport i midten av mars

Det er litt for tidlig å rope hei, våren er kommen! enda her i hagen. Men snøen krymper så saktelige. Ikke minst kantene. Jeg trodde nok snøen skulle være mer råtten enn hun er. Klarte ikke ta noe av den med snøspaden av plast, måtte fortsatt gå for metallen.. Den ligger som vanlig sikkert en måned lenger her oppe enn den gjør nede i byen..
Men å andre siden er jeg enda ikke kommet i hagemodus heller. Her blir ikke mye tid til haging før påske og da skal vel som vanlig alt skje. I hvert fall skal jeg forsøke få ned noen frøer da..
Isen er også for hard til å hakke opp og det ligger fortsatt vann i gangene..
Men på baksiden, inntil husveggen ser jeg tegn på at det går mot lysere og varmere tider, her har som vanlig løken begynt komme opp.
Lurer på om dette ikke er første vinter som jeg ikke har vært i kjøkkenhagen og forsøkt måke frem mine kasser. Vårsolen har tatt godt akkurat her, i hvert fall på denne delen. Den delen som mest får formiddag sol har fortsatt litt mer.
Når jeg hadde kommet så her langt rundt huset så måtte jeg jo i hvert fall hjelpe vårsola litt på vei før jeg gikk inn. En aldri så liten første økt med snømåking for å finne tilbake til litt av mine blomsterbed.. Men mine små snøklokker som jeg så iherdig har forsøkt tidligere å måke frem gjennom alle snølag i pergolan, har funnet frem aldeles selve i år. Litt sol nå så kommer nok blomster.
Muligens det er godt at jeg ikke har så mye tid heller for langtidsvarslet kan sparke åt begge hold. Får håpe det ikke kommer snø i hvert fall..

6 kommentarer:

stallnilsen sa...

Ja , e det ikke hærlig at det våres rundt oss , dette er ei nydelig tid :)
Så fint det spirer rundt dæ, her hos mæ trives ikke påskeliljer, så æ må jukse litt, plante ned noen kjøpte hvært år :p

Fine bilder fra dæ, ha ei fin uke.

Lisbeth :O)

Lykkelig i hagen sa...

Her i Bergen har vi hatt lite snø i vinter, så her er det full vår! Det er store forskjeller i landet vårt! Lykke til med snøsmeltingen! Hilsen Anne-Kristin

krepsemor sa...

Men oj da, så mye snø dere har! Håper den smelter bort fort, så du kan begynne å kose deg med våren i hagen! Men når det først kommer, så kommer vel alt på en gang skal du se :)

Hageidyll i Sonvika sa...

Du har mye fint i vente Mia !
Du har mye snø, men for lite betyr tele... og da må det tildekking og lunkent vann til vanning.
Kos deg med snøsmelting ;-))
Eirin

livihagen.blogspot.com sa...

Det ser veldig sjarmerende ut hos deg med snø som smelter sakte men sikkert. Blir vel ekstra stas når våren helt får ta overhånd. Ha en fin dag.

Bille sa...

Hei! Trivelige bilder! Selv om du ikke roper vår, så er det jo lovende tilstander hos deg! Går helt fint an åinspisere, snuse inn god jordlukt, og kanskje prate litt med plantene selv om du har is og tele her og der :) God helg!