tirsdag 2. desember 2014

Planteboden

Til slutt tok jeg og flyttet inn pottene som skal overvintre inn i boden og satte på to lysrør, det får holde. Plantene har stått i garasjevinduet i snart to måneder, der stoppet inspirasjon for høsten. Ikke har de fått vann heller, nå får jeg langsomt begynne vanne så smått og kanskje de klarte seg? Laurbær, ginko (ja, iår kom den inn!), oliventre og den røde kløvern. Helt til venstre står den planten som lukke sine blad når jeg rører vid den, husker ikke navnet…

Planten har uansett mistet alle sine blader. Og å reolen over ligger alle de løker og knoller jeg tok opp. Meningen er at de alle, hver for seg, skal få ett lager papir om seg, men det ble ikke nå heller. Akkurat nå føles hage litt trist, det synes nok Chiliplanten og (under). Den burde nok fått flytte inn i gangen i stedet, men tørr som den er tror jeg nok alt håp er ute?

Til helgen, ja, til helgen skal jeg få noe gjort. Den her vinteren/våren tenker jeg også atter en gang satse på frøsådd. Synd om den fine boden ikke skal bli tatt i bruk.

3 kommentarer:

Nora sa...

Jeg prøvde å overvintre Chili ifjor, men uten hell. Den røde kløveren derimot er det nok umulig å misslykkes med:-) Så fint å ha en egen bod å overvintre i, her står plantene på gjestedoen i kjelleren - trangt som bare den.
Klem Nora

stallnilsen sa...

Flottt og ha et planterom og flytte plantene til om vinteren.

Ha ei fin uke.

Lisbeth :O)

Meta sa...


Ordning och reda som vanligt. Gulle dej. Kramis