onsdag 23. januar 2013

Mitt hagehjerte fryser fortsatt…

For nå har det vært kaldt, og det lenge… Til og med innsiden av dørvredet er kaldt. Enda godt selve planteboden er en egen liten bod innenfor denne ytterdøren for ellers vet jeg ikke hvordan det slutet..

På innsiden av vinduet er det isroser. De skaper sine vakre mönster som så skire spetsgardiner, men nok er det litt vel kaldt?

To potter med gress (Acorus..) står innfor vindu og har fortsatt farge faktisk, nå har de ikke fått det aller minste vann av meg siden jeg satte dem her i november. Vil nok tro at det tar lang tid enda før jeg trenger vanne dem og…

Jeg har ikke kikket inn i planteboden sen før jul faktisk. Hage og alt hva som hører med har jeg fortrengt i en måned og heller fokusert på varm deilig ull. Men så igår fikk jeg bestillt noen stakker frø fra Impecta. Da kom jeg på at jeg måtte ut en tur. Løker og knoller klarer seg selv. Disse eucomisplantene har fått vissne slik de var når jeg satte dem vekk. For to år siden sådde jeg noen frø jeg fått og de spirte. Planen var å sanke fler frø fra disse (det er ikke disse jeg frøsått..) men det har ikke blitt noe av, enda…

Denne lille sitrustre som jeg kjøpte forrige vår henger litt med leppen og vil ha vann tror jeg. Det fikk den. Så lenge jeg kun har det ene lysrøret på her ute kan plantene klare seg selv. Da er risikoen større at jeg vanner for mye, eller?

Lurer på om det og gjelder vannliljene som står i bøtter her ute. Dem var også tomme for vann nå så jeg gav dem og en liten skvett…

På gulvet forran alle potter med Canna og Calla knoller er fortsatt juncus spiralis grønnt. Håper og tru jeg skal klare berge disse et år til..

Noe som jeg aldri sluter forvånes over er pelargoner. At disse klarer holde ut både mørker og tørke er utrolig. Nå vil jeg jo egentlig ikke ha planter som jeg må overvintre men når man oppdager en liten blomst i en bortglemt pelargon vet man hvorfor men gjør det..

Blodbeger sådde jeg jo forrige vinter. Jeg har nok sett at dere alle rede er gått igang med årets sådd. Selv har jeg ikke funnet frem de frø jeg vet jeg gjemt et eller annet smart sted. Men, min tur ut overrasket meg også hva gjelder disse..

To av plantene jeg hadde i ampel i sommer slapp unden komposten og fikk i stedet en treng plass i potte her inne, og se, den ene skjyter til og med nytt grønnt!

Så etter å ha skvettit litt vann på Jansen’s sitronplante, oliventre og den stakker passifloran som også fikk bli med inn i høst lurer jeg på om jeg ikke snart skal gå igang like vel med hageåret. Det ligger jo fortsatt en god del frø som ble over fra forrige år og venter..

16 kommentarer:

Nora sa...

Så deilig å få se litt grönne spirer nå i kulden:-)
Ha en fin onsdagskveld!
Klem

Merja sa...

Pelargoner är riktiga överlevare! Snart dags att väcka dom:)Ser att dina Afrikanska liljor kommit upp och redan är gröna. Tittade på mina här om dagen och tänkte ta upp dom...
Ha det gott!

Marit sa...

Det så kaldt ut hos deg ja. Den døren så ut til å være fra et kjølelager eller noe sånn. Så flott at din blodbeger fra i fjor har overlevd vinteren. Det er jo riktig mye som har klart seg hos deg :)

Mariann sa...

Ja, nå har det vært kaldt lenge. Plantene dine ser nå ut til å klare seg bra likevel. Min erfaring er også at det skal lite vann til når de står såpass kjølig.
Ha en fortsatt fin uke!

TittisTrädgård sa...

Det är härligt att se att plantorna har överlevt! Nu måste man ju börja passa på dem lite mer, snart dags att väcka dem ur sömnen! Hoppas dina klarar sig!/Kram Titti

Merja sa...

Att så pelargoner är bland det enklaste och tacksammaste att odla fram. Mem man måste börja tidigt, typ nu i januari. Vilket är jätte bra. Det är ju nu det kliar i fingrarna som värst:)
Lycka till om du provar!

Inger Marie sa...

Husshh..det er for kaldt til å tenke på såing for min del...er ikke lysten på slikt..bare fyre og kose meg inne.
Herlig å se grønne spirer på blodbeger hos deg:)
Vi håper på litt mildere vær...så er jeg igang med såingen:))

Bea sa...

Hej!
Ja, det börjar bli dags att väcka vintervilande plantor, de som har lite livstecken vill säga!
Underbart när det börjar spira igen!
Kram/Bea

Turid sa...

Herlig med litt hageglede nå når det er så inni granskauen kaldt.
Finfin helg til deg.

Gela sa...

ÅÅÅ vilken härlig rundtur!!! Jag håller på och går igenom mina frön just nu och planterar lite roliga växter. Ha en riktigt fin helg/Gela

Laila sa...

Alltid lika pirrigt att se efter vilka växter som klarat övervintringen förstår jag!
Ha det gott!/Laila

Laila sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Margrethe sa...

Takk for en hyggelig hilsen på bloggen min. En titt i drivhuset og litt vannskvetting på det som ser ut akkurat som på dine bilder :-), var alt jeg tillot meg i dag. Frøene skal få ligge en stund til! Ha en fin uke.

Reginas Cottage sa...

hallo mia,
danke für deinen lieben kommentar.meine pelargonien haben grüne blätter,aber noch keine blüten.
brrr....sieht sehr kalt aus bei dir. hier taut es und am mittwoch soll es 12grad warm werden.
liebe grüße und einen gemütlichen abend wünscht dir regina

Törnrosa sa...

Det var en hel massa härliga växter som bor där i din bod. Och snart, snart börjar det grönska igen.
hej från Törnrosa

Charlotta sa...

Allt har inte frusit sönder som tur är. Ha en skön kväll!