søndag 6. desember 2009

Hoya, en liten navnløs..

DSC00001

Når det gjelder Hoya så er jeg ikke bedre med navn en ellers når det gjelder det botaniske rike..Denne er altså en av mange navnløse i mine vinduer.. Otrolig egentligen at jeg fant blomstrene på min rundvandring, i helgen er da jeg vanner, Hoya vil ikke ha så alt for mye vann, da blir det lett en masse grønn bladmasse og neste ikke blomster. Ingen regel uten undentag, det finnes de som vil ha vann også. Denne lille blomstren er ikke mer enn et par millimeter så jeg kunne lett ha oversett dem, spesielt som den hadde snudd blomstrene ut mot lyset..

1

I’m not a bit more successful when it comes to my Hoyas then I am with all the rest of my plants in Garden. Names just won’t stick to my memory. I found this one blooming on my weekly tour with my water can. The flowers being only a few millimetres I almost mist them, mainly since they where turning towards the sun outside..

2Bladen er nesten som en succulent, vannstinne på en helt annen måte en resten av mine Hoyer. Hva kan det være for en sort ? Om en små blomster så er de nydelige !

The leafs of this particular Hoya are more like a succulent, wonder what spice this is ? It’s still beautiful flowers though, don’t you think ?

DSC00008

Kanskje dette er en Hoya Brevialata, det er det nærmeste jeg kommer en liknelse, kan det stemme ??

9 kommentarer:

Kathrine sa...

Den her har jeg sett før et sted, men husker ikke navnet på den. Nydelig da!! Skikkelig søt:)
Flotte blad også.

:))

sweetbay sa...

Can't help with ID but the Hoya is beautiful! Do you keep them in a greenhouse?

Anonym sa...

Hoya er succulenter .. og nydelige planter!! kalles også for porselensblomst.. mamma fikk en avlegger av en dansk venninne.. den ble stor som er urskog og måtte skjæres ned fra gelenderet den vokste lang.. det tålte den ikke og døde..

Sjekk denne siden:http://philippinenativeplants.org/site/index.php/Endemic-species.html

her finner du masse om Hoya.. tror din er blandt bildene her :))

Ja, det er muldvarp eller jordrotte vi sliter med.. en slik kan få syv unger og avler i rekordfart nye.. ikke særlig flott siden den har gravd gjennom hele beddet mitt og store deler av eiendommen her:((((

Ha en trivelig kveld.. klem fra mæ

AnnA sa...

Godkväll Mia!
Underbara hoyer(kan man skriva så egentligen?...) på din blommande fredag, och vilket väder du visar sedan...Hm. Här är är det barmark, här i Skåne - pudret som kom i veckan som gick, regnade bort...
Denna hoyan du visar här är också helt underbar, men jag har ingen aning om vilken sort, och vilka sorter jag själv har.
Helgen som nu är på väg att försvinna i till måndag, har varit full av aktiviteter som julbord, julfest, julmarknad, och senare i kväll skall vi baka lussebullar.
Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA

Gunilla sa...

Du måste ha ett flertal Hoyor. De är ju fantastiskt fina blommor. Riktiga porslins blommor.
Jag måste nog skaffa en också de är ju så fina när de blommar. Ock behöver de inte så mycke passning så passar det mig.

Bilden med bläckfisken hängande togs på kreta i höstas när vi var där på semester, jag tycker inte om att äta den.

Ha det riktigt gott
Kramen/Gunilla

Vilt og vakkert sa...

Heisann!
For en merkelig plante - blomstene likner jo på porselensblomster, men bladene- som du sier på sukkulenter.
Artig med noe i vinduet som ikke alle andre har!
Ha en fin uke!

... sa...

Blomstene var nydelige, og fine blader også på denne du viser her. Kanskje det er en sjelden en?

Jeg tenker å kjøpe meg en hoya å pynte opp med til jul i år. Har aldri hatt en, men fått veldig lyst på etter å ha sett hvor fine de er :)

Stephanie sa...

Mias, this hoya bloom is very outstanding. Lovely! Yes you are right about the leaves... really looks like any succulent. If you do not have the flower, you really cannot tell that this plant is a hoya.

Irene sa...

Nydelig plante .... og du har så flotte bilder av den!