søndag, juni 15, 2014

Kjøkkenhagen w.24

Det ble jo ikke noe forrige søndag for da var jeg bortreist men nå så… Kjøkkenhagen de siste ukene har i stort sett vært vanning, vanning og vanning. Det er ikke mye som kommer fra oven men jeg skal ikke klage. Det kommer helt sikkert etter hvert i løpet av sommeren.. Men dagens største innsats, svarthyllen som sto bak komposten er sagd ner. Den var så stor og omfangsrik at den skygget på tok for mye i kjøkkenhagen. Litt tomt og trist kanskje men jeg ser jo at jeg har en blomstrende skoggskjegg nå i hvert fall..

Dette er kassen nærmest porten med gulerøtter og løk. De andre kassene har større blast på gulerøttene. Jeg har lagd små fårer ved siden av og håper at det hjelper til å få vannet ner til røttene. Jorden på toppen tørker jo fortest opp.

Vanning, varme eller bare tiden, i hvert fall er det nå både mainepe og pasternakk i trøbbelkassene. Det skal nok gå veien den her gangen også.

Her er det flere små rødbeter på vei opp. Og de siste gulerotfrøene som jeg sådde (kan lure hvorfor?..)

I bakkant av rødbetene er det noen baldpersillefrøer som kommer. Her må jeg tynne etter hvert..

Potetene fikk et godt lag med kompost igår. I hvert fall 1 dm om ikke mer. Jeg kan jo ikke hyppe dem så jeg får fylle opp kassene i stedet. Alle fire kasser fikk poteter samtidig men det er utrolig forskjell på voksten.. en plante har fått blomster…

Bondebønner, nå er det ikke lenger slik at det kun ser ut som en skog av plantepinner. De hvite blomstrene dufter utrolig godt, humlene er enige de og..

Bønner og erter…

Jungel…. squashen brer seg ut, dekker nesten helt over ertene og bønnene. Bak vokser tomatene godt. Jeg har fjernet tyver og de største bladen..

Nå kommer de første små, enda grønne, tomater..

Bak i hjørnet spirer det og gror og. Vi har spist spinaten og reddiker. Er jeg heldig blir det noe av sådd to og. Når det er lyst og varmt er risikoen at den går opp i en stenger har jeg lært meg av erfarenhet..

Så spørs det da… kommer regn eller må jeg fortsette vanne? Jeg hadde også trengt hatt ut litt mer gjødsel men jeg tør ikke nå som det er så pass tørrt..

3 kommentarer:

Vigdis sa...

Du verden så flott det gror hos deg!! Kan tenke meg at det blir mye vanning ja, men når resultatet blir lekkerbiskener på rekke og rad er det sikkert verdt strevet.

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Her ble jeg skikkelig imponert! Som førsteårs grønnsaksdyrker trengs mye tips. Og vanningshjelp...kan jo ikke være borte en dag i dette været! Bønnene mine er så treige...

Annika Christensen sa...

Hej !
Jag stört gillar din blåa färg på dina kragar och vad det växer!!!
Allt gott
Annika