søndag, juni 01, 2014

Kjøkkenhagen w.22

Bønner og erter er kommet opp. Til og med Borlotto bønnene har nå blader. Maisen ser liten ut ved siden av bondbønnene men jeg håper fortsatt på at det skal gå bra. Uken har vært varm og tørr så jeg vanner, vanner og vanner har jeg inntrykk av. Men, jeg klager ikke!

Nå er tiden da gartnerjorden fra Lindum må lukres opp etter vanning, ellers blir den bare en hard kake. Lukres opp og med litt kompost på toppen, det pleier å hjelpe (så kan jeg jo alltids luke ugress resten av sommeren…)

Den ene umulige kassen skulle få en plante med squash og et månedsjordbær tenkte jeg når jeg var på gartneriet idag. Men først hjemme så såg jeg at den ikke als var umulig, her hadde både redikker og spinat kommet. Fikk ikke hjelpe, plantet dem forsiktig mellom all frøsådd like vel.,

Potetene vokser, og enda bedre etter litt vann. Snart må jeg vel fylle opp med kompost så ikke evt poteter blir grønne. Rabarbra er plukket av, alle de store i hvert fall, og lagt i frysen. Vi rekker ikke spise alt nå.

Den lille overfyllte kassen mellom potetene har blomstrende jordbær den og. Men der spirer spinat og bønner er på vei. Kassen er bare helt umulig å holde fuktig. Synes den tørker opp med en gang. Men nå har også denne fått litt kompost på toppen, slik som mange av de andre kassene..

Nå er det ikke bare i løkkassen nærmest porten jeg får jordskokker som ikke skal være der. Det kommer i potetkassen hvor de stod i fjor og. For ikke å snakke om ved persillen, til og med ut mot hekken!

Jeg får rense bedre til høsten. Men der hvor de skal vokse kommer de også opp. Det merkes at dette hjørnet er både fuktigere og mer skyggefullt. Her har de ikke als kommet like langt.

Gulerøtter og rødbeter er tynnet ut til en plante. Man ser alle rede at de da vokser raskere.

Na ja, rødbeter holder nok samme tempo som de hadde gjort uansett..

I denne ‘trøbbelkasse’ har palsternakk vist seg. Jeg stresser nok litt for tidlig med å gi opp, det har vært følelse av sommer så lenge at jeg glemt at det fortsatt faktisk kun er 1.a juni.. I midtraden har jeg på forsøk priklet noen maineper som jeg tynnet fra et annet sted. Hvis plantene faktisk mot formodan tar seg så har jeg vel krøllet til roten så det ikke blir noen ‘ball’ under misstenker jeg. Men, et kul forsøk.

Andre kasser ser mer lovendes ut, som denne. Ser kanskje fortsatt litt gles ut men det er det egentlig ikke. Og reddiker herfra er spist og nye er sått..

I kassen bak spirer sallaten jeg sådde. Største utfordringen er å holde jorden fuktig nok nå.. Bakerst i høyre hjørne av bilden kommer seg den gamle bjørnebærplanten. Får huske bilde av den neste uke..

I dag har løpstikken på hjørnet blitt borte. Den var stor som en jungel og fikk helt enkelt ikke plass lenger. Derfor har jeg gravet den opp og planter noen jordbær fra fremsidan av huset og erteblomster i stedet. Angrer meg sikkert som vanlig men jeg har flere løpstikkeplanter. Det ser bare foreløpig så tomt ut her..

Så sist men ikke minst. Hjørnet med tomatene. Gemini har jeg tatt ‘tyvene’ av, men skal jeg det på plommetomater og? Busktomatene skal vel i hvert fall ha dem kvar.. eller? Nå blommer de allesammen i hvert fall. Og i hjørnet, bak støtten til ertene, står en løpstikker og forresten..

Så lurer jeg, pleier det være stikkelsbær kart på buskene så her tidlig??!!

6 kommentarer:

Julia sa...

Que bonito post, me he paseado por tu bloc y me ha encantado, te invito a ver el mio, esta semana decoramos y reciclamos todo un arte, espero que te guste y si es asi y no eres seguidora espero que te hagas ahora, gracias por visitarme. Elracodeldetall.blogspot.com

Kathrine sa...

Så lekker kjøkkenhage du har!

:)

Tigertina sa...

Veldig mye spennende som vokser hos deg :D
Åjada, det kan være stikkelsbærkart nå :) Her er ripsen igang alt!

Aud V V sa...

Du har jammen mange ulike planter. Litt av en jobb!

Underberget sa...

For en flott kjøkkenhage du har!! Her har du jammen mye forskjellig:-) Det er gøy å dyrke selv!

Eirin og Lars sa...

Frodig og fint hos deg!
Vi merker at vi har problemer med å få spist opp agurk,spinat og salat, alt kommer så fort og tidlig.
Artig å følge bloggen din.
Eirin