onsdag, juni 12, 2013

Clematis alpina ‘Pink Flamenco’

Det er et rent glederus som sprer seg gjennom kroppen når man oppdager at fjorårets nyforverv begynner blomstre. Ikke at den er alt for stor enda, der hvor den står nok så unnagjemt i Lunden bak den lille statyen. Kanskje det er derfor gleden føles så stor når man oppdager små rosa blomster helt i bunn av espalieret.

Sett bakifra oppdaget jeg at Clematis alpina ‘Pink Flamenco’ faktisk hadde langt fler blomster enn det jeg først så. Rosa små skjønnheter altså. Håper nå hun kommer trives og fyller ut espalieret med mange, mange blomster om noen år.

Ingen kommentarer:

Min lille hage

Den er ikke større enn et par, tre hundre kvadratmeter. I stort sett har vi fire meter rundt huset. Da vi flyttet inn i 1996 var hagen full av løvetann og annet ugress og enkelte planter. Ut mot veiene var det kratt med gamle krypfuru men i et hjørne av hagen fantes det et epletre og et par rips og solbærbusker. Buskene er tatt vare på men treet måtte fjernes forrige sommer da det var sykt. Tomten hadde også to garasjeplasser da vi flyttet inn.Den ene av disse har jeg flyttet for hånd, jeg har gått med en spann av gangen med grus og sand, dit hvor det trengtes og fylt på med jord og kompost etterhvert. Med noen steiner har dette blitt en flott staude"trappa". Nå, etter mange år, er hagen bygget opp i rom, mange frukttre som skaper høyde og hekk mot sidene. Her har kommet pergola, levegg på terassen og spaljéer i alle retninger.Hva som er favoritter har variert, jeg har vært i gjennom stauder, liljer, roser, clematis og i det siste kjøkkenhagen. Kan ikke lenger si jeg har favoritter. Jeg liker alt sammen, og ja takk, mer der til. Godt man aldri er fornøyd, det er til stadighet noe nytt på gang, forandring fryder. Håper dette også blir en flott hagesesong :-)