torsdag, april 18, 2013

Hva sa jeg - tre dager gir resultat

Nå har det skjedd ting skal jeg si. De tre dager jeg var borte har det både vært litt sol og regn. På forsiden ser man ved den første blikk ikke den helt store forandringen før jeg pløtslig oppdager at jo, her har jo kanten kommet frem. Jeg begynner se toppen av de store steinene på flere steder.

Så da måtte måttstokken frem igjen da, siste gangen denne vår tror jeg for nå er den snart vekk den her snøen. Siste tre dager har snøen faktisk minket med hele 22,5 cm!! Ikke ille.

Så etter dette vil jeg ikke fota mer snø, nå vil jeg ta fatt i våren og fokusere på allt det grønne som etter hvert skal komme i stedet. Nå, nå føler jeg at det er april og hagesesongen kan få ta fatt. Nå finnes det så mye man skal få gjort. Det drøyer nok sikkert minst en uke til før allt er vekk men jeg skal si snøen er våt og ‘rå’, det er ikke mye hold i den lenger..

Det er så gøy å finne igjen plantene som man nesten glemt står der. Den eviggrønne tyttebærsbusken er så takknemlig. Tror den har klart vinteren sammen med de andre. Og blåbærslynget har knopper, snart er den grønn igjen. Lurer på om den gir noen bær iår? Hittils har jeg ikke fått mer enn noet enstake bær på disse vilde planter fra skogen..

På baksiden kommer noen grønne busker ekstra godt frem mot det hvite, ble jo helt enkelt tvunget til å måke en liten gangvei for å komme frem til dem..

Toppen på min kamuflerte brønn er tilbake og i bunn byr steinplantene på farge og frodighet. Er det noen gang på året som man blir så glad i disse rosetter som akkurat nå om våren? De ligger jo liksom ferdigserverte der under snøen.

Nå vil jeg forundres over fjorårets frøsådd som jeg ga opp og tømte ut ved kjøkkenhagen, spirene er der, ikke har de gjett opp…

Jeg skal finne tilbake mitt lille stilleben under blodlønnen etter hvert..

Holde tummene og leve på håpet noen dager til at min Ginko faktisk klarte en vinter ute i mitt vinterlandskap..

Og fortsette forundre meg over naturens livskraft. Hvordan for eksempel min lille Heuchera (saturn?) alle rede har kommer med et nytt blad, hvordan det kan være mulig, for isen her må jo ha forsvunnit i løpet av dagen som var?

Iår skal hagen nytes, jeg skal ikke gjøre de helt store tingen, ingen nye prosjekter på gang, ikke skal jeg kjøpe en masse nytt eller grave og flytte om heller. Jeg ska sitte på huk og studere og bare surre rundt som en humle…. hørt den tidligere år??

Alle rede nå går jeg og funderer på hvor raskt jeg skal komme meg til nærmeste byggmarket etter trevirke. Kasser i kjøkkenhagen har gått i stykker, taket på pergolaen må fixes på ny, det skal males vegger, oljes møbler, fjernes gress, støpes kanter, jaktes på snegler… Ahhh, så godt, det blir nok en sommer i år og !

10 kommentarer:

Nora sa...

Ja, nå er hagesesongen igang - endelig!!! Håper den siste snöen forsvinner hos deg snart. Her er alle bedene bortsett fra det med mest skygge snöfrie:-)
Klem!

Marit Sønstebø sa...

Ja, dette var flotte vårbilder! Det er nesten utrolig hvor fort det har gått, men tre netter med plussgrader og masse regn er nok årsaken til at det har gått så fort. En uke til med samme vær, og så er det ikke mye snø igjen her heller.

stallnilsen sa...

Så deilig at snøen minker og synker hos dæ, våren er ei hærlig tid.
Fine bilder.

Lisbeth ;)

TittisTrädgård sa...

Visst är det underbart när snön äntligen smälter! Och fort går det! På tre dagar försvann en halv meter snö här och man blir så glad när man ser sin trädgård titta fram igen!/ Kram Titti

Underberget sa...

Her var det vinter forrige uke og plutselig ble det vår på noen dager:-) Gleder meg til hagen tørker opp og jeg kan sette igang ute for ordentlig:-) Håper snøen smelter raskt hos deg også!

Turid sa...

Ser man det, ser man det :) Snøen minker ganske radigt om dagen, men ikke raskt nok synes jeg. Det klør i hagefingre.... big time... :) Strålende vårhelg til deg.

Magna sa...

Herlig å se at snøen forsvinner i hagen. Ja, man kan tenke at det skal bare nytes, men så finner vi hagegale stor glede i det å gjøre noe også. Det klør i fingrene liksom. Lykke til med reparasjonene, og nyt våren!

Kalyan sa...

simply beautifully captured shots... lovely!

Bille sa...

Oi, så bra! Tre dager til så kan du se jord overalt! :D Synd med ting som skades av snø og frost, men det regner man vel med når det er så store snømengder vinter etter vinter.
Kos deg med planer for besøk hos bygghandler! :D

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Det går verkligen undan nu. De tär verkligen ett litet mirakel att växterna klarar sig där under snömassorna.
Kram!