tirsdag, mars 05, 2013

Jeg tror jeg tar det med ro litt til, jeg..

Igår når jeg sto over frøposene syntes jeg at jeg var så seint ute. Men en sjapp kik i mappene sier nok at jeg fortsatt kan ta det med ro. Bor man i et snøhull så gjør man. Jeg må nok i hvert fall vente minst en måned til før jeg føler at våren er på gang. Her ser man ikke en gang porten, den er helt oversnøet..

DSC_0004

DSC_0030

Dette var fjoråret, hvor pass ofte kan man regne med å få slik en tidlig vår?  Det blir nok skiføre til påske i år og. Så, jeg tar det med ro og lener meg tilbake noen uker til og ‘bara gillar läget’..

11 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Ja, det er nok ingen hast enda. Det er like mye snø her, selv om den har sunket litt i sammen de siste dagene. I følge yr er det 10 minus om natta i lang tid fremover. Våren i fjor var unntaket av regelen...
:-(

stallnilsen sa...

Trur vi har god tid ennu, selv om man er i mars, her sner det idag.
Hvor henne i landet bor du egentlig , ser du har mye sne.

Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;)

ulla laiho sa...

Vi har mycket snö även här i Ösmo (Stockholms-trakten) men det ser ut som du har ännu mer hos dig.

Den blommande busken du såg på min blogg tror jag heter prydnadsapel. Kanske man kan göra gelé på bären, de är inte goda att äta. Jag låter fåglarna ta dem.

Ha en fortsatt bra vecka!

Bille sa...

Ja, ser ut til at du kan konsentrere deg om planterommrt i noen uker til. Men så kan jo det også bli riktig hyggelig! Håper du snart får se litt åpen jord der ute også!

Underberget sa...

Godt å høre at jeg ikke er alene om å ikke ha sådd noe særlig ennå.. Skal så noen sommerblomster, men det kan ennå vente litt til og de fleste grønnsakene sår jeg på friland eller inne i drivhustunellen min. Fortsatt mye snø her i Eiker også så det tar vel en stund før vi ser bar mark ja. Ha en fin dag videre!

Tua sa...

Jeg har sprukket litt på det å ta det med ro i år. Minst like mye snø her, men frøsådden er i gang :)
Herrrrrligt.

Hilde sa...

Har ikke kommet helt igang med sådden jeg heller, men har tre sorter på gang nå. Tror vi har bra med tid enda :)
Fine snøbilder fra hagen din. Vi har også litt snø enda, men det blir mindre og mindre for hver dag.

Mariann sa...

Mye snø hos deg fremdeles, ja. Her er jo snøen vekke nå, men det er fremdeles tele i bakken, og det blir nok ikke spesielt tidlig vår her heller.
Ha en fortsatt fin uke!

Cika sa...

Så mycket snö! Men, solen lyser i alla fall.. och mycket frön har du sått! Det inger hopp om våren : )
/Cika

Lisa sa...

Jag ska sluta gnälla, jag ska sluta gnälla! Vi har ju nästan ingen snö alls i jämförelse!

Kram, Lisa

Elisabeth sa...

God tid ennå :) Sår man for tidlig kommer problemet med planter som blir for lange og spinkle,dessuten plassproblemet. Så iløpet av mars er en fin måned å si i, ikke for tidlig og ikke for sent :) Kos deg

Min lille hage

Den er ikke større enn et par, tre hundre kvadratmeter. I stort sett har vi fire meter rundt huset. Da vi flyttet inn i 1996 var hagen full av løvetann og annet ugress og enkelte planter. Ut mot veiene var det kratt med gamle krypfuru men i et hjørne av hagen fantes det et epletre og et par rips og solbærbusker. Buskene er tatt vare på men treet måtte fjernes forrige sommer da det var sykt. Tomten hadde også to garasjeplasser da vi flyttet inn.Den ene av disse har jeg flyttet for hånd, jeg har gått med en spann av gangen med grus og sand, dit hvor det trengtes og fylt på med jord og kompost etterhvert. Med noen steiner har dette blitt en flott staude"trappa". Nå, etter mange år, er hagen bygget opp i rom, mange frukttre som skaper høyde og hekk mot sidene. Her har kommet pergola, levegg på terassen og spaljéer i alle retninger.Hva som er favoritter har variert, jeg har vært i gjennom stauder, liljer, roser, clematis og i det siste kjøkkenhagen. Kan ikke lenger si jeg har favoritter. Jeg liker alt sammen, og ja takk, mer der til. Godt man aldri er fornøyd, det er til stadighet noe nytt på gang, forandring fryder. Håper dette også blir en flott hagesesong :-)