fredag, mars 15, 2013

Blommig fredag - vatten

Vatten i min lilla trädgård är kanske inte helt lätt men jag har fått plats med en liten nergrävd tunna med en granitsten över. Här sildrar vattnet fint på sommarkvällar när pumpen tar vattnet porlar ner efter kanterna.

Annars så startade nog mina damdrömmar med en gammal tvättbalja jag tog med hemifrån. Den här är det många barn som har badat i, nu får den vara en liten minityrdam till en näckros.

Näckrosor ja, i våras köpte tre nya utan att tänka på att jag inte hade plats. Det blev alltså byggt en ny liten dam i all hast. Den blev jag faktiskt väldig nöjd med men jag är lite usäker på om den tåler all den snön som är nu. Näckrosorna har jag tagit in för att vara på den säkra sidan.

 

På baksidan har jag ju också min lilla dam och här har jag plats till några fiskar. Här kan man sitta och templentera länge, nog ger vatten i trädgården njutningen en ny dimension.

Nytt tema hos Pilgrim varje vecka.

28 kommentarer:

Marit Helene Gåsland sa...

Så flotte bilder fra hagen din Mia.
Vann lager en god og rolig stemning i hagen.
God helg fra Marit.

Vivi sa...

Det var mange fine vannbilder. Herlig å se bilder fra sommerhagen din igjen!

Klem vivi

TittisTrädgård sa...

Så många fina vatten blänk du har! Jättevackert med bilden på näckrosbladen och vattendropparna på!/ Titti

Jannibele sa...

Så mange fine vatten-bilder og en nydelig hage du har. Vann er et veldig harmonisk element i hagen. Jeg har kun en gjørmedam nederst i hagen, som regnet sørger for og som tar knekken på mine bed.Ikke fullt så harmonisk.. Til sommeren må vi bare få drenert. Ha en fin helg.

Marit Sønstebø sa...

Du har jo masse vann i hagen din, enda så liten plass du har. Vann er et flott element som passer inn i hager, store som små :-)

Lisa sa...

Men så mycket fint du har! Har jag missat en massa inlägg för jag känner inte igen allt??? Sköldpaddan är suverän! Kreativt att sätta den just där.
Vad jag längtar till sommaren när jag ser dina bilder...

Kramen, Lisa

Mariann sa...

Det er så koselig med vann i hagen. Jammen har du fått plass til mange flotte vannspeil hos deg.
Ha en fin helg!

Gunilla sa...

Vilka fina små vattensamlingar du har. Det behöver inte vara stora pampiga dammar.
Så läcker den sista dammen blev.

Trevlig helg

Bettina Bäck sa...

Måste, måste, måste fixa vatten till trädgården. Så är det bara.

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Har du fått gullfisker i vannet også! Vi må få bort våre karper som ligger fryst inne i isen, for de er ikke bra for salamanderne som vi bruker som argument for å få vannet tilbake i dammen. Ingenting har skjedd så langt, men isflakene ligger der og smelter vel til vann etterhvert...
Nå gleder vi oss til våren, inderlig ;:OD)

Mias Trädgård sa...

Men, oh vilka söta vattenblänk! Och med näckrosor i - underbart! Vill också göra fler vattenprojekt i år! Ha en fin helg! :) Mia

Hagetjelden sa...

Det var mange fine bilder av vann.
God helg!

carinaon sa...

Oj så fint du har i din trädgård! Måste vara ett äventyr att ströva runt där.
Ha en skön helg,
Carina

Jessica Kleveland sa...

Så fint med näckrosen i badtunnan :) det är ju ett jättebra sätt att få in lite vatten i trädgården när man inte har så stort utrymme. Tack för tipset! Och tack för din kommentar hos mig :) Ha en trevlig helg!

Elin sa...

Aha, dette var lurt! Jeg har sett på alle de fine dammene folk viser frem, men de er ikke noe for meg siden jeg har to små barn. Men dine løsninger skal jeg ta med meg - veldig bra:)

Reginas Cottage sa...

hallo mia
beautiful photos!!! the yellow rose and clematis looking great.you have a wonderful garden.
have a nice weekend,
regina

Bille sa...

Så flott innlegg! Vann i hagen ikke mindre enn 4 steder, det finnes visst ingen begrensninger i hagen din, det er plass til alt du vil :-) Flotte bilder, herlig å se grønne tilbakeglimt nå mens vi venter.

God helg!

GladiGrönt sa...

Fina bilder speciellt den första. Lite medelhavskänsla i den - och sen guldfiskarna då. De är trevligt sällskap att sitta och titta på.

Villrose sa...

Behøver ikke å være stort for å være fint! Du har jo fått til mye :-)

Anja sa...

Så fantastiskt vackra vattenblänk du har Mia!Den nya näckrosdammen blev urläcker!/Anja

Inger sa...

Hej Mia, så kul att se dina olika vatten i trädgården!
Kram

hagen vår sa...

Hei! Dette var det inspirerende å se. Fikk nye ideer. Jeg skal også ta ut min bittelille skilpadde. Den skal selvfølgelig ha en plass ved vann. Ha det godt! Anne

AnnA sa...

Hej Mia!
Vill också ha en liten damm!
Ha en fortsatt skön helg!
Hälsn
AnnA

Rosor och Akvileja sa...

Guldfiskar i dammen är ju nästan ett måste. Vad fint du verkar ha det med så många vattemblänk i trädgården. Tack för din kommentar hos mig. Åsa

Rosor och ruiner sa...

Vad fint du har det i din trädgård!

Fröpåsen sa...

Smart att göra små dammar av baljor och vad man har plats med!
Det är ju inte alla som har ett helt trädgårdsrum över till en damm, då får man nöja sig med det lilla!
Kram Maria

Livet på solsidan sa...

Att göra en damm i tvättbaljan var ingen dum idé! För mig som (ännu) inte är helt inne på att ha vatten i trädgården skulle detta vara ett "lagom" startprojekt...

Tack för tipset!

Margrethe sa...

Det undrer meg hvordan du klarer å få plass til alt! Like spennende som alltid den hagen din!
Når det gjelder jord til Oliventreet, har jeg alltid bare ristet litt av den gamle, puttet treet i en større potte, og fylt på med vanlig blomsterjord.
Det ser ut som om alle disse middelhavsplantene har en hel haug med lange, tynne røtter (omtrent som en garnfloke), og hos meg får de bare vanning nedenfra. Det vil si så lenge de står inne. Når sommeren er varm nok, står de jo ute, og får vannet ovenfra himmelen :-).