fredag, februar 01, 2013

Blommig fredag–om fyra månader..

… borde mina bondbönor ha kommit upp i köksträdgården. Tack och lov är dom beställt och ankomna från Sverige. Men kanske dyker dom iår upp i Norge också?

… ska jag för länge sen hunnit byta ut dom plankorna som har murknat i lådorna som är 10+ år gamla. I höstas märkte jag skräckfullt att det var flera som lossnat i kanterna.

.. är häcken grön igen och vårblommorna har blommat färdigt och börjar ge plats till alla dom andra perennerna som kommer blomma genom säsongen..

.. då har jag fått byggt nytt tak på pergolan, taket som inte klarade belastningen av all snö i jul. Tio år verkar vara livslängden på trädgården byggverk. (har jag dessutom fått bort gräset blir jag ännu lyckligare…)

.. har jag flyttat ut i trädgården. Då är det slut med innetid, jag sitter ute och njuter och har allra redan fått nariga, smutsiga händer med jord under naglarna.

Flera bidrag hittar du HÄR.

19 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilken fantastisk grönska och färgrikedom.
Jag riktigt längtar till våren men först skall jag njuta av en förhoppningsvis fin vårvinter.

trevlig helg

Sabelhagens Olivlund sa...

Så fint hos dig!! Härligt att kunna vara ute mycket och gräva och påta.
Önskar dig en fin helg.
Kram Maria

Pilgrim sa...

Mm, då är det utetid som gäller, hela tiden.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anette sa...

Det är härligt med mycket utetid.
Gräs, det behövs väl inte, skulle klara mig med en mindre cirkel. Lagom för en solstol.
/Anette

Meta sa...

Vilken fin trädgård du har förstår att du flyttar ut till den om 4 mån. kul att kunna skörda så mycket i din granskas del.Ser helt galet bra ut.
Ha en gosig fredag
Kram Meta

TittisTrädgård sa...

Vilken fin köksträdgård du har! Snyggt med den blå färgen mot grönskan! Ser så frodigt och fint ut, förstår att du längtar./Kram Titti

Stein sa...

Herlige bilder av din trädgård om fire måneder!
Her i Oslo har vi vintersol og fint vær i dag, så da er hageabstinensene ekstra sterke! Håper du får en fortsatt fin dag.
Stein

Marit Sønstebø sa...

Jeg gleder meg virkelig til våren i år. Det gjør jeg for så vidt hvert år, men etter den våte sommeren i fjor så lengter jeg ekstra mye...
Jeg håper at du får byttet ut pergolataket ditt, for det var jo skikkelig ergelig at det knakk i vinter. Men et tak kan jo ikke vare evig... :-)

Mariann sa...

Du har en flott og innholdsrik hage, så jeg skjønner godt at du gleder deg til vår og sommer. Det gjør selvfølgelig jeg også, og nå begynner det å merkes at dagene blir lengre.
God helg!

Ninnis sa...

Tänk så mycket härligt vi har att längta efter och se fram emot...=)
Ha en skön helg !

Kram Ninni

Luna Ek sa...

Ser ut som du har mycket smått och gott i din trädgård. En dröm för uteliv.
Trevlig helg/ Luna

Nora sa...

Snart är vi där - i grönskan med jordiga händer:-) Som jag längtar!
Ha en skön helg!
Kram!

Bettina Bäck sa...

Ja, så ljuvligt. Leva utomhus i trädgården och kisa mot sina sorgkantade naglar. Det är livet! :-)

EvaLinnea sa...

Härligt att se fram mot allt detta!En skön februarihelg önskar EvaLinnea

AnnA sa...

Härlig framtidsvision, Mia!
Trevlig Helg! Hälsn AnnA

Tigertina sa...

Nå er det ikke lenge til våren :D
Gleder meg til ett nytt hageår med flotte bilder fra hagen din :D

Veronica sa...

Mmmmmm, man kan verkligen längta efter att få jord under naglarna igen!

Må gott!

Ingmarie We sa...

Härliga foton från din trädgård! Så ljuvliga med egna grönsaker.

carinaon sa...

Så fint du har det i din trädgård! Jag förstår att du längtar efter att kunna flytta ut där igen.
Ha det fint,
Carina

Min lille hage

Den er ikke større enn et par, tre hundre kvadratmeter. I stort sett har vi fire meter rundt huset. Da vi flyttet inn i 1996 var hagen full av løvetann og annet ugress og enkelte planter. Ut mot veiene var det kratt med gamle krypfuru men i et hjørne av hagen fantes det et epletre og et par rips og solbærbusker. Buskene er tatt vare på men treet måtte fjernes forrige sommer da det var sykt. Tomten hadde også to garasjeplasser da vi flyttet inn.Den ene av disse har jeg flyttet for hånd, jeg har gått med en spann av gangen med grus og sand, dit hvor det trengtes og fylt på med jord og kompost etterhvert. Med noen steiner har dette blitt en flott staude"trappa". Nå, etter mange år, er hagen bygget opp i rom, mange frukttre som skaper høyde og hekk mot sidene. Her har kommet pergola, levegg på terassen og spaljéer i alle retninger.Hva som er favoritter har variert, jeg har vært i gjennom stauder, liljer, roser, clematis og i det siste kjøkkenhagen. Kan ikke lenger si jeg har favoritter. Jeg liker alt sammen, og ja takk, mer der til. Godt man aldri er fornøyd, det er til stadighet noe nytt på gang, forandring fryder. Håper dette også blir en flott hagesesong :-)