tirsdag, august 07, 2012

Den tredje i blomst

Clematis TEMPTATION ‘Zotemp’, den andre Clematisplanten mot plommetre ved trappa. Ikke mange blomster men jeg er glad likevel, ikke hele planten har fått vissnesyken som jeg fryktet. (Jeg setter forresten pris på disse etikketter som jeg nå skjønner har navn både på polsk/ hollandsk... og engelsk..)
Da den kun skal bli ca 150 cm og den faktisk må klatre i hvert fall 80 cm for å nå opp over gelenderhøyden så spørs det da om den noensin kommer synes særlig bedre. Nå går jeg rundt og funderer på hvordan jeg best og enklest skal få disse to Clematis å holde seg opp mot plommetre. Burde jeg kle inn stammen med hønsenetting kanskje eller finnes det noen annen gode råd?
Plommetre som jeg forresten avskrevet som eldre pensjonist, på livets hell, har kommet med mange nye skudd etter at jeg klippet vekk alt vissent tidligere i sommer. Ser stusselig ut men helt klart liv, og jeg som halvveis hadde tenkt grave den opp når jeg bygget kassene. Nå krysser jeg fingrer og tær at det er den, kassen, som tilslutt ga den tilbake livshåpet. Det har jo aldri vært særlig fart på det her treet tidligere heller så det hadde vært gøy.

5 kommentarer:

Maria sa...

Så fin kombinasjon av klematis! Riktig lekker! Ha en fin dag!

Merja sa...

Fina klematisar! De har blivit favoriter hos mig.
Ha det gott!

Vivi sa...

Så utrolig flott clematis blomstring du har!

Må nok anskaffe meg flere til neste år!

Ha en fin kveld. Klem

MarJE sa...

Kjempeflott klematis blomstring du har no. Det er så kjekt med den flotte blomstringa utover hausten.
Var ein tur på hagesenteret i dag, då MÅTTE EG BERRE kjøpe meg 2 nye klematis.
Så kjekt at plommetreet dit har livna til.
Ha ein fin kveld :)

Gela sa...

Vilka fina klematis du visar! Mitt plommonträd dog tidigare men får nu vara klätterträd åt gurkor och andra klättrare! Ha en fin dag/Gela