fredag, september 16, 2011

Oppsummering: baksiden

4 juli..

28 juli..

15 september.. Som vanlig tror jeg at det kommer bli tomt, men alle rede nå er det helt fullt og ser nesten litt for mye ut.  Hvordan liljene skal klare finne vei gjennom dette aner jeg ikke for ikke nevne revebjelle som jeg satt i forkant av dette. Denne gangen kommer ikke bli enkel å passere neste år.

Hjortetrøst, Eupatorium cannabinum, er en plante som kan bli 150 cm høy og denne har jeg sått (2010) og plantet runt om i min lille hage. Plassmangel er vel det ordet som kommer fortest i mitt hode når jeg ser på den.

Men det får ikke hjelpes, mine frøsådde planter gir meg en ekstra tillfredshet og skal få plass, i hvert fall noen år, hvis den overvintrer..

Bak hjortetrøsten har jeg satt fler frøplanter av denne, Solfrids stokkros (sått 2011). Ettersom alle frø jeg satte kom fra samme blomst ville jeg tro de får samme farge, at de ikke ble ‘sorte’ gjør meg inget, jeg liker dem.

Men burde jeg kanskje avskrekkes av Ingegjerds stokkroser (sått 2010) som nå vokser og blomstrer høyt over espalieret på baksiden? (Tenker like vel plukke frø av den for sådd neste år). Bare for å ha nevnt det, bredden på beddet er 40 cm..

6 kommentarer:

Nina sa...

Hei Mia!
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min. :)
Det programmet jeg har brukt er ikke tilgjengelig for øyeblikket. Jeg fant det på plantasjen.no, men de holder på å oppdatere programmet nå til ny og bedre versjon. Du finner en uferdig versjon av programmet på plantagen.se, men det mangler fortsatt mulighet for å sette inn planter og en del møbler osv.

christinshjorne sa...

Det alltid inspirerende å titte på bildene dine og jeg leser om blomster jeg aldri har hørt om før også, spennende!
Nyt fredagen :)
Klem

Tua sa...

Synes det ser riktig fint ut, akkurat etter min smak, bugnende og alt for mye planter på ett sted. Den stokkrosen var bare utrolig lekker. Ha ei fin helg.

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Jeg lot meg friste av impectas (Oj - har jeg betalt dem???) tilbud om Frø til blomster i en gammel trädgård eller noe sånt. Dert finns frø til stokkroser! Gleder meg... de skal sås nå... det må jeg ikke glemme!

Vi kjøper ny og litt større båt til våren (som vi slipper å polere), så sjølivet skal fremdeles nytes!
Ha en gla' hælj ♥lig fra meg

Tigertina sa...

Det blir alltid trangere i bedene enn hva det ser ut til på våren ;) Og moro er det, når det kommer fra egen sådd! :D Stokkrosene er virkelig nydelige, morsomt med farge-delet! :D

Linda sa...

Ordentlig herlig hagegalskap:) SÅnn er det hos meg også, altfor fullt... Det er et småbruk borti gata her tilslags 12 måls tomt, det hadde vært noe:) Jeg ønsker deg en god helg:)