tirsdag, august 16, 2011

Insperasjon til tusen !

Idag har jeg vart på tur, siste ferieuken er påbegynnt og den åndlige stressen for åpne hager har gjitt seg. Jeg har hatt noen underbart fantastiske timer i hagen til Marit. Gid jeg hadde hatt den hagen! Wow, hva mye lekkert som finnes der. Jeg hadde faktisk et lite kamera i vesken men det ble liksom litt dumt å gå rundt å fota syntes jeg. Dessuten gikk timene så fort med all info om planter, alle inntrykk, inspirasjon og helt enkelt ren beundring for det antall av ulike planter som hun har. Tenk, at ha så mange varigerte og mørke former av ulike helt ‘vanlige’ planter – til og med en syrin med varigerte blad!!

Inspirasjon er farlig, når man kun har 300 kvm og ikke 2 mål hage.. men man kan bruke en del tips likevel. Og jeg er ikke sein å omsette tanker til virkelighet (og foreslå for mannen at vi jo alltids kunne flytte ut på landet – Hvittingfors eller noe slik.. tar kun 1 time 15 min at kjøre dit og snaue 35 min hjem!) Hos Marit finnes en damm, selvfølgelig betraktlig større enn denne lille stamp jeg har på baksiden.

Hos henne var det Astilbe i damkanten. Hos meg er flyteplantene dratt opp og ligger på hellene når jeg kommer på baksiden (misstenker sterkt en eller annen katt for det..) Nå ikveld ettter middagen (i regnvær som vanlig..) har jeg flyttet en hvit og en rød Astilbe til kanten av dammen. Litt seint, litt mørkt og meget vått. Litt trangt, sa mannen, men helt klart vanskeligere for katta at komme til..

Strandkattehale, Lythrum Salicalria, tenkte jeg som en plante som vil ha det tørrt om føttene. Strand, sand, tørrt.. Hmmm, hos Marit var den ved dammen den og. Så nå også hos meg.. For å få plante ved denne siden av dammen vart jeg tvungen at flytte litt heller og ommøblere litt så det tokk sin tid, men nå er den på plass.

Så, for å avrunde dagen, flyttet jeg en av mine Hosta hit og (lurer på hvor Hosta inspirasjonen kommer fra ??) Nå er det så fullt rundt damen at vi knappest ser fiskene lenger, i hvert fall ikke his vi sitter ned. Men hvordan det virkelig ble seendes ut aner jeg ikke før morgendagen. Det var blitt ganske seint når jeg var ferdig..

Så oppdaget jeg til min glede at jeg faktisk, faktisk! kan klare klemme ner tre-fire dagliljer til på baksiden. Hvilken lykke! Jeg har studert den ene skjønnheten etter den andre idag. Nå skal jeg holde utkikk. Takk Marit for en super dag.

4 kommentarer:

Marit sa...

Tusen takk til deg for et kjempehyggelig besøk! Jeg tror vi kunne skravlet i enda flere timer. Du må endelig ta turen igjen en gang du føler for det. Hyggelig å være til inspirasjon for deg ;-)
Klem fra den hagegale.

Bea sa...

Hej!
Visst är det trevligt att göra besök i andras trädgårdar och få inspiration.
Vackert och mycket fina installationer du visar!

Vi var igår på plantshopping och jag såg helt fantastiska blomstergrupper och nu känns det lite tråkigt att svinga sig väg till jobbet när man kunde roa sig i trädgården.

Ha en fin dag! /Bea

Helene sa...

Så fine bilder! Du skriver at du kun har 200 kv. hage, men man skulle tro du har 2 mål, for du har virkelig mye flott i hagen din! Fantastisk bragd å få til så mye på "så lite", Mia!

Ha en fin kveld!
Heleneklem

NETTE sa...

Trevlig och snygg blogg.

MVH
Jan