onsdag, juni 29, 2011

Se på lille meg!

Hvor pass glad og stolt er det lov å bli for en liten frøplante? Jeg gleder meg i hvert fall stort. Den lille spiren har til slutt fått flytte over til en større potte, håper nå den vil vokse seg stor og kraftig, min Thalictrum delavayi, violfrøstjerne. Jeg har bestilt frø flere ganger, sådd i iver, uten hell. Denne er fra eget frø, det eneste som spirte er denne, til tross mange frø, men nå vet jeg det går!! Må sanke nye frø til høsten og så på ny. Denne staselige plante vil jeg virkelig ha fler av.
Tung til sinns fortsatt etter tapet av mine franske blåmunker, gjør dette meg ofantlig lykkelig. Men det står spirer av mye rart i barnehagene og på plantebenken. Mer enn jeg noen sin får plass med. Men hva gjør det?
Det meste som spirt best er faktisk fra egensanket frø. Som denne Heuchera ‘Green with dark vein’. Akkurat nå synes jeg den er søtere enn ‘originalet’.
Men på nettet frister fler frø – er det feil tid å så nå mon tro?

7 kommentarer:

krepsemor sa...

Åhh så flott! Er det ikke spennende å så stauder? Jeg tenker det blir fullt i rabattene dine =) Violfrøstjerne er en nydelig plante!

Marit sa...

Det var da et nydelig bilde du haded tatt! Virkelig en skjønn blomst. Det er moro med frø. Jeg sådde nettopp noen frø som jeg bestilte fra England nå i sommer. Frø kan en så året rundt ;-)

Blomsterguri sa...

Du er så flink til å sanke frø, og så kan du året rundt! Violfrøstjerne er en vakker plante. Det er like før blomstring hos meg og. Gøy å følge med deg Mia!

Snäckskalsdalen. sa...

Vad säger man, skam den som ger sig! Kul!
Agneta kram

Lisa sa...

Så liten och söt! Vårda den ömt.
Så frön kan man välan göra när som helst, speciellt perenner. nu blev jag sugen på att så, bara för att du visar så frestande bilder! Jag har fröer som ligger... Hmmmm...
Undrar om det är ditt "fel" att jag köpte två gräs idag? Tänkte sätta ett i kruka o det andra någon annan stans. Bara inte Kråkan äter upp det!
Onsdagskramar

Tullik sa...

Heisan. Violfrøstjerne er ein nydleg blome. Skjønner at det ligg ein del arbeid bak desse frøplantene og at gleda dermed er stor når ein får det til. Det er så kjekt å koma innom bloggen din. Alltid noko spennande her !! Ha det godt !!

Helene sa...

Gratulere med spiring:o) Moro når man lykkes!
Det er bare å så staudefrø lenge ennå! Mange blomstrer jo ikke før til neste år, uansett:o)

Heleneklem