tirsdag, mai 10, 2011

Et godt gjennsyn..

Så her års skal man ikke være lenge vekk fra hagen uten å føle et visst savn. En to dagers kurs holder i massevis. Godt å komme hjem igjen, og godt at været fortsatt holder i seg. Nå blomstrer også begge de to mindre morelltre, begge plommetre og. Det som står ved trappen har knopp, utrolig at det ens er liv i det..

Ikveld har jeg rukket klippe ner min Clematis ‘Summer snow’ so klattrer rundt buen ved porten. Tokk bort minst to meter, jøjje meg så mye bøss det blir av det. Nå står det igjen en meter, som blitt grønn alle rede. Den vokser mye i løpet av en sommer, har jeg oppdaget, når den først fått god rot.

Min buske ved Lunden, den ved vannstein blomstrer om kapp med frukttre. Jeg er så lei meg at jeg ikke noterte med hva busken (som nu blitt ett litet tre) heter når jeg planterte det for mange år siden. Men, man lær seg, notere ner slik altså..

Pottene på terrassen har fått vann, det trengtes faktisk ikke mer enn to kanner. Enn så lenge har været vart på min side, ikke noen frost. Men det står fortsatt noe få potter igjen inne. Og agurkene…. dem skulle jeg snart ville sette ut..

Helt klart en slående kombinasjon!

Så fikk jeg fyllet opp kassen med jord og begynnte prikle ut noen stakker små spirer. Merkte jeg alle rede begynner bli snål med plassen, hva med resten?

Priklet en del av Lychnis coronaria i den lille glipen forran hvitløken også. Disse hadde god spireevne inne, fullt med spirer i den kassen jeg sådde i, men det er begrenset hvor mange planter jeg trenger. Jeg trodde den var toårig forresten, men de planter jeg satt i staudetrappen forrige sommer er om mulig enda større iår! Priklet noen av de stakker små revebjellespirene fra i høstes også. Skal ikke akkurat påstå de hadde gode røtter så utfallet føles meget uvisst..

Så er det kampen med plastikkdekselene. Under plastikken blir det alldeles for varmt slike dager, men hvis jeg ikke har plastikken så kommer nabolagets katter løpendes.. Luftet i hvert fall ikveld og dusjet de stakker frøspirene litt. Tørr enda ikke helt dra ifra dem på jobb uten at dekslet er på. Det eneste med god vekst er jo disse bondebønnene, men de hengte faretruende med bladen idag de og.. Jeg må bare forsøke holde ut i to uker til..

Langt fra alle frø spirte inne i løpet av vinter/ vår. Fant ut at det var akkurat plass til tolv slike sexpack her, i skyggen av kassen med jordskokker. Der kan de få stå en god stund uten at det fortstyrrer meg noe særlig og kanskje, hvem vet, kommer det like vel en spire?

En av de tre ‘plantene’ av vinruta har tatt seg når den ble plantet ut. De andre to står forløpig fortsatt i potter. Nå begynner problemet med plass igjen..

Iår ser ut å være et tulipanår hos meg. Det er jo mange år siden jeg satt noen nye tulipaner, har mest en masse blad som kommer opp overallt. Flyttet jo om de største jeg hadde spadd opp i høstes men det er ikke bare de som blomstrer nå. Jeg finner tulipaner både litt her og der. Det er jo veldig flott når de blomstrer, siden.. det blir den sorgen..

Nå skal jeg se ‘Frusterte fruer’, det er vel det eneste som får meg inn idag. Tiden er så alt for knapp og hagen drar. Men det blir vel noen dager med regn og?

5 kommentarer:

Hilde sa...

Ja, Frustrerte fruer er viktig å få med seg. Sitter klistret hver tirsdag jeg også :)

Ser du har begynt å plante ut. Jeg har hverken herdet eller plantet ut småplanter, det er nok på høy tid.

Summer snow ser flott og frodig ut, og uttrykksterk kombinasjon med den røde planten mot forglemmegeisøster (tror jeg det er).

Ha en fin dag i morgen :)

LindaLunda sa...

Så mycket roligt och fint du visar!!

Snuffeldyret sa...

Den Euphorbiaen og Brunneraen var vakkre sammen. Flott sammenplantning!

Mariann sa...

Så imponerende mye som vokser og gror hos deg. Veldig flott busk med nydelig blomstring.

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Här växer det verkligen så det knakar! :) Jättekul att se.

Kramar!