mandag, mai 23, 2011

Det var jo fint vær en liten stund..

Det synes ikke her akkurat men det blåser også noe så inn i hampen i kveld.. Dagen var jo så fin i begynnelsen av ettermiddagen. Hadde bestemt meg for å gjøre klart i kjøkkenhagen først, før noe annet, det tok som vanlig resten av dagen. Jeg har luket og laget riller i grønnsaksbeddene. Sådde også på nytt bak ramme 1 + 2. To av firkantene har reddik, mangold og spenat, den siste, nærmest trappa har ikke redikken. Tynnet også ut blant kålplantene og flyttet de som jeg tok vekk til kasse 1 & 2 de og. Seinere i aften fikk disse også en dose med kaffe, håper nå innerligt det hjelper for jeg klarer ikke fange snikspiseren.. Satt også en spisskålplante ‘frilands’ ved trappa.

Det ser så mye mer ryddigt ut når man kupet opp jorden mot plantene, purren mener jeg å ha lest trenger det, for å få hvitt skaft. Sådde også atter en gang svartrot. Hva er det med disse planter som ikke vil! De spirer og så pløtslig så ligger de platt på bakken og har liksom mistet roten.. Dette blir siste forsøk, sen får jeg finne på noe annet..

Men hva jeg skulle gjøre idag har jeg fått gjort. Tre agurkplanter er nå ute. Det skulle liksom bli varmere men nå har visst Yr.no skiftet mening igjen. Kaldt og regn framover også. Det ble til å feste en fiberduk over..

Jeg tok vekk all grus som var der slik at dypet ble 30 cm, håper det holder? Så la jeg i to søppelposer i bunn og opp mot kantene. Fyllte først på med kugjødselkompost til halvfull og så resten med plantejord. Nå er det bare å krysse fingrene og håpe dette fungerer..

Agurkplantene, disse gurkens, har jeg hatt ute fra tidlig morgen til sein kveld i langt over to uker nå så de burde være avherdet i hvert fall. Sikkert derfor de blomstrer, nå venter jeg på små, små agurker, lurer på om de kommer så pass tidlig at de kan pickles til sommerens grillmiddager?

Så må jeg bare.. kassen på hjørnet på baksiden er så fullplantet og stilig nå. Fire ulike Flekktvetann blomstrer her, eller foreløbig bare tre for den hvite har ikke kommet helt enda.

Lamium maculatum ‘ Pink Pewter’ og Limiastrum gal. ‘Florentinum’, en Gulltvetann.

Så denne, Lamium maculatum ‘ Beacon Silver’. Jeg tror bare at disse nå overtatt plassen for det meste andre som er i kassen så det spørs om jeg ikke må flytte noe etter hvert..

Ettersom jeg tilbragt to dager i kjøkkenhagen må jo kvelden gå åt til å nyte alt det andre, ikke rart klokken gjerne blir både ti og elve før jeg kommer inn. Så, det blir ikke mye tid til annet nå om dagen..

Ikveld fant jeg forresten to ekle Iberia i komposten når jeg skulle hente de frøplanter av ringblomster som vokste der. Hvis det spirer og vokser i kompostjorden som er der, så må den vel være moden? Mer jobb på listen altså..

7 kommentarer:

Marit sa...

Det regner her også. Nå vil jeg ha sol og varme igjen.
Lamium er noen flotte planter synes jeg. De har så vakre blader og blomster. Du har utrolig mye i din hage!

Helene sa...

Det regner og blåser i Telemark også... Rene høstværet.. Da er det godt å sitte inne i sofakroken å besøke bloggen din:o) Du er jo rene proffen på kjøkkenhage!! Flotte og inpirerende bilder.Nok en gang!

Heleneklem

Merja sa...

Fint att se dina olika plisterplantor. Själv har jag bara en sort med rosa/lila blommor.
Härlig köksträdgård! Provar att odla potatis i säck i år.
Ha det gott!

Snuffeldyret sa...

Oj, oj for en kjøkkenhage. Jeg er litt på etterskudd skjønner jeg som er fornøyd med å ha klart å beplante et par pallekarmer..
Og jeg har ikke vært på kolonihageloppis. Var det i helga? I så fall gikk jeg glipp av den.

Lisa sa...

Aha, det är "din" vind vi har i kväll! Jag hoppas vi klarar oss från askan från Island. Det känns lite läskigt.
Gurkfest låter bra! Du har så mycket smaskigt i din trädgård, så sommarens grillkvällar blir nog fantastiska!
Lev och må!

Helena sa...

Rumpetroll fniss det måste jag lägga på minnet:-)
Måste vara bra med en mur att odla emot!Fina plister jag gillar oxå dom.
KRAM från mig!

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Oj som det vokser og gror.
Mye har stukket hodet opp av jorda fra frø jeg sådde, men langtfra alt ennå!

Må dele min sorg med deg. Det er bare fire andunger igjen!
:O(