lørdag, april 02, 2011

Mer potting og prikling..

Purren vokser godt i akvariet så nå tok jeg og priklet 14 spirer, så meget mye mer får jeg vel ikke plass med heller, antar jeg, ute i kjøkkenhagen. Leek grows well in the aquarium so now I took and potted 14 sprouts, that’s all I guess, I can find a place for in the kitchen garden.
Og 6 tagetes ‘Vanilla’ fikk litt bedre plass rundt føttene, skulle ønske jeg hadde plass i vindue til alle sammen men det har jeg ikke enda..And the 6 Tagetes 'Vanilla' got a bit more room around the feet, wish I had space in the window to everyone but I haven’t yet ..
3 tomater, holder ikke det? De er så bleike om nosen og plassen var så trang så kanskje de vokser til seg nå? Satt dem litt dypt i potten, håper nå det fungerer..3 tomatoes, enough is it? They are so pale and the space was so tight so maybe they will grow  now? Set them a little deeper in the pot, hope it works ..
Så måtte jeg jo gi Pampasgresset en sjanse også. Flyttet over den ene av 6 hårtufser, denne ser litt tettere ut enn de andre jeg flyttet her om dagen. Thought I give the Pampas grass a chance too. Moved one of them, this looks a little ‘bushier’ than the others I moved the other day.
Denne kolvhirsen fikk en større plastikkpotte for vel en måned siden og flyttet ut i boden. Tenkte den og kanskje liker seg bedre i lerpotten. Forsøker med den ene og lar den andre stå. This Foxtail millet got a larger plastic pot for about a month ago. Thought it maybe do better in clay pot. I’ll try with this one and let the other stand.
Så bare måtte jeg forbarme meg over denne Honningsbusken fra kjøkkenvindu. Kan da ikke la den stå der alene, nå som lakrisroten fått bedre plass. (Det står 5 spirte frø i boden som back up).  Så nå får snart våren komme, jeg trenger å få flyttet planter ut….Then I just had to have mercy over this bush honey from the kitchen window. Can not leave it there alone, now that the licorice root had more space. (There are 5 sprouted seed in the shed as a back up). So now I hope for spring, I need to move plants outside.

11 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Masse spenende planter og litt jobb men det er jo litt av kosen.
God helg Marit.

Marit sa...

Så flink du er til å prikle. Jeg har aldri priklet purre. Jeg sår alt i store beger og skiller de når jeg planter de ut. Håper det ikke kommer mer snø på tirsdag!

TYRA sa...

De Tagetes Vanilla så jeg monn i!! Jeg prøvde i fjor, fikk frem noen spirer men de døde. Skal prøve igjen i år. Du har fått god spiring på både de og det andre du viser her.
Ha en fortsatt fin helg.

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Ser bare på bildene. Svarer deg under oppvaska - mellom kopper og kar!
Gleder meg til å få mange erteblomster til sommeren. Har kjøpt en del frø jeg skal så etter påske.
Ang Bratislava. Hvis du ikke har vært i Praha, Dubrovnik eller Split, vil du bli betatt av Bratislava. Det denne byen har framfor de andre er prisen! Mye er billig, men ikke merkevarer. Nesten samme pris som hjemme. Mat får du bare for noen få euro, og det samme med husly. Drosjeprisene ble jeg aldri klok på. Det kosta alt fra 3 til 15 euro å kjøre samme strekning. Taxisjåfører har jeg heller ikke tillit til! Det skal jeg komme nærere innpå!
Vi kjøpte billetter på finn.no for 803 kr. tur/retur Wien. Det kostet oss 15 euro med bestilt drosje derfra til Bratsilava, ca 45 min kjøretur, går også båt på Donau dit... anbefales! Flyet går 06.35 fra Gardermoen og er hjemme kl. 23.00 - Vi rakk akkurat bussen 23.10 ;:OD)- fin utnyttelse av dagene.
Vi var på et fantastisk lite museum for konstruktivistisk kunst. Det er masse kultur der. Kjøpte nydelige malte påskeegg!

Det er verdt en tur fordi det et er raskt å komme dit, billig, koselig gamleby med borg (bilder i morra) og avslappa atmosfaære. Lite turister. Folk er blide ;:OD)

Vivi sa...

Så flotte prikle/pottebilder. Jeg sådde purreløk for noen år siden, men dem ble så lange og strandete så jeg kasta dem. Siden har jeg kjøpt småbarn!
Jeg har ikke så mye å prikle i år, men kjenner at jeg burde kanskje ha - hehehe....

Regina sa...

liebe mia,
da wächst ja einiges in den töpfen.
bei mir wachsen tomaten in verschiedenen sorten auf der fensterbank,paprika und chilli.nur die auberginen wollen nicht keimen.
dann habe ich noch verschiedene kräuter ausgesät und blumen wie zb zinnien.aber bald muß ich sie pikieren und dann geht das platzproblem los,denn ich habe wie jedes jahr,einfach zuviel ausgesät.
und blumenzwiebel warten auch noch
wie ist denn das wetter bei euch?
hier ist es fast wie sommer,es ist t- shirt wetter.
wünsche dir ein wunderschönes wochenende,alles liebe regina

New Dawn sa...

Her var det sannelig mange flott spirer. Jeg liker såååå godt å se på bilder av småspirer så jeg kost meg skikkelig med innlegget ditt.
Jeg ser at purren din har komt lengre enn mine som akkurat har dukka opp av pottene. I år sådde jeg to frø i pottene hadde bare såjord på toppen i håp om å slirre prikling.
Jeg får pøse på med gjødsel så de ikke sulter ihjel før de kommer ut i pallekarmene.

sweetbay sa...

Your seedlings look like they are coming along great!

Tromsøjente på 39 sa...

Så koselig innlegg! Disse spirene gir slik glede.

Har ikke tenkt over det med plast kontra teracotta,, jeg bruker bare plastbeger. Hmm,, :)

krepsemor sa...

Så flotte spirer, Mia! Purre har jeg ikke prøvd å så, men det burde jeg absolutt! Nå har vi lagt om til lavkarbo kosthold, og kunne trenge litt hjemmedyrkede grønnsaker ;)
Gleder meg til å se fortsettelsen!

Lisa sa...

Det är tur för mig att du lägger upp dina växtprojekt för då skärper jag till mig också! D
Ser just att jag glömt Vanilla, det är en favorit här.
Idag har jag skolat en del plantor jag med. Det kommer att ta en ände med förskräckelse hos mig, för jag har väldigt många projekt på gång =)
Lördagsmys!