onsdag, mars 16, 2011

Det går så smått fremover..

Lakritsroten, Glycyrrhiza glabra., har jeg fått fire spirer av. Synes egentlig dette med frøsådd er en tålmodighetsprøve. Det er tross alt to måneder siden jeg sådde frøene og de er fortsatt så små og pjuskete. I hvert fall de tre jeg har stående i stuevinduet. Aller nederst er stilken tynn og brun, skjønner faktisk ikke at de klarer seg. Den jeg plasserte i kjøkkenvindu har en helt annen fasong og den er hvit og frisk nederst. Skjønner at dette egentlig betyr at jeg burde prikle over de andre i nye potter og sette dem her og. Men jeg er en slik pyse, tørr ikke.. Får se om jeg klarer overtale meg selv til helgen.. Godt i hvert fall å tenke på at det fortsatt er to måneder til de kan flytte ut.
Liquorice root, Glycyrrhiza glabra, keeps my patience at tense. Being already to months since I started I found them still being weak and tiny. Good to think of there are still two more months until I can move them out in my Garden. I got four small seedlings and lucky for me, the one I keep in the kitchen windowsill looks healthy. Those other three have mysteriously week steams at the bottom. I just wish I had the courage to bring them over in new pots, might be I will this weekend.. Still, I will survive and feel happy as long as one of them grow successfully into a beautiful plant, I haven’t got enough space for all of them anyhow.. Most of my seedlings are now moved out in the shelter were it’s cooler but light. A few ones are still kept inside in our house. Like this Honey bush, Melianthus major. This one is also enduring in my kitchen. It seams to enjoy the Spring sun that finally is appearing now in the middle of Mars. Looks healthy, doesn’t it?
Honingsbusken, Melianthus major, ser ut som den liker vårsolen i kjøkkenvindu. De andre har for lengst flyttet ut i boden, den er lange stengler med kun to blad, men denne ser frisk ut og nå begynner jeg skymte et av de ‘riktige’ bladen. En tristere syn byr mitt myskgräs,Hierochloe odorata, på. Men det spirer i hvert fall, alltid noe. Som sagt, to måneder igjen. Nå venter jeg spent på et livstegn fra potten ved siden av. Der skal liksom Hässlebrodd, Milium effusum,  vokse, ikke en spire så langt øyet kan se.
I dreamt of Grass this year, hoping to have my whole patio full. But things moving slowly. Finally my Marigrass, Hierochloe odorata, decided to make an appearance but as for my Bowles' golden grass, Milium effusum 'Aureum', there’s no sign of life, yet..
Nå går vi i hvert fall lysere tider i møte!
(Being impossible to translate my Swedish / Norwegian writing i will try to write in English again..)

12 kommentarer:

Beyond My Garden sa...

Mia, I am so impressed with your English. It is hard enough to write in our native language but you are writing in both! I wish I could send you some of our grass once the weather warms up and I have to start mowing it.
Thanks for visiting my blog.
nellie

TYRA sa...

Frøsådd kan så absolutt være en tålmodighetsprøve - men akk så artig! Det er prøving og feiling i stor skala, men etterhvert får man taket på det. Prikling kan man jo bli nervøs av hvis man bare har noen få frøplanter av hvert, men som regel går jo også det bra så det er vel egentlig bare å hive seg ut i det! Har tittet på de forrige innleggene dine og ser at du allerede har masse på gang - spennende!

Bea sa...

Visst är sådder ett tålamodsprov!! Jag sådde några frön Penstemon som jag fick av en bloggvän och se...ett frö grodde och nu ligger det under snötäcket och kanske finns det ngt liv till...vem vet!
Ha en trevlig kväll! /Bea

krepsemor sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
krepsemor sa...

Mange stauder fra frø vokser ofte veldig sakte, bedre å sette de et sted du ikke ser dem daglig =) Er spirene dine brune nederst, kan det tyde på begynnende rothalsråte! Du vanner dem vel fra undersiden, og ikke ovenfra? Jeg har også vært plaget av dette. Bland 1 ts Atamon med 0,5 liter vann i en spruteflaske, og da kan du bruke dette om du må fukte jorden ovenfra! Det forhindrer muggdannelse!
Millium effusum brukte to sesonger på å spire hos meg, jeg hadde faktisk gitt den opp! En enslig spire.....
Lykke til, Mia!

krepsemor sa...

Det er jo ikke sikkert at din Millium bruker like lang tid som min =) Jeg lot den bare stå ute, og plutselig i fjor vår, oppdaget jeg spiren =)
Hold ut, dine frøsådder blir nok bra!

Nanne sa...

Dette er spennende Mia..... Gøy å se hvordan de utvikler seg frem til du kan ta det ut i hagen....

Asbjørg sa...

Spennende med frøsådd,det er noe jeg ikke har plass til!Ei herlig tid vi har foran oss!

Susanne sa...

Tak for kommetarer på min blog. Jeg tror du har ret i, at dine lakridsplanter kan have fået rodbrand - æv for noget skidt :-(
Krebsemor kommer med nogle gode råd vedr. undervanding og atamon i forstøversprøjte, som jeg vil prøve af på de tilbageblevne planter. Så håber jeg, at de overlever :-)
Held og lykke til dine planter :-)

Stephanie sa...

Oh wow Melianthus major seedling! Mine didn't germinate, it's good to see yours :-D Happy growing it!!

Marias Teater sa...

Det er plassmangel som gjør at jeg ikke sår en liten ting en gang... Det er bare noen fuchsiaer som overlever fra år til år. Så fantastisk å se et nytt liv komme så villig....

Kathrine sa...

Jeg har et råd når det gjelder frø som det tar lang tid å få til å spire. Legg de i lunket vann natten over, og så de etterpå. Da spirer de mye fortere. Iallefall de jeg har prøvd, som har vært tunge å få til å gro.

Koselig å se spirebilder til deg!

:)