torsdag, juli 29, 2010

Oransjebakkestjerne

ska bli en orangebinka...?.. 

Hvis en ser bort ifra alle de Sikori (Cicerbita alpina) og små Pimpernell (Sanguisorba minor ) jeg har priklet og begynnt plante ut i hagen så hadde jeg jo også fler frø. Akeleifrøstjernen (Thalictrum aquilegifolium) blant annet, den har jeg jo fått flere eksemplar av og begynner så smått plante ut i beddene. Men jeg sådde fler frø, som Oransjebakkestjerne, (Erigeron Auranticus ). Da jeg vart litt lei disse kassene i våres fant jeg to små spirte frø og disse priklet jeg over i potte ( borde å ha skjønt at dette kan ta tid!) og tømte ut kassen under hekken... Nå har de to blitt så her store og er nå plantet ut. Den ene i botten av staudetrappa ( foran rakettblomsten) og den andre i midten av det lange beddet på forsiden. Kan tro om de overlever og blir større? Både Sikori og Pimpernell har jo blitt det siden de kom over i ‘ordentlig’ jord..

grässtrån ??

Zigadenus elegans (grönliljan) klarte jeg til slutt skymte tre små tuster av, ikke stort mer enn et par strå. Fant ut at jeg like så godt kunne prøve prikle over den ene i en potte, da kanskje jeg i det minste klarer å se den ( uten briller..). Hvis den overlever uken skal jeg prikle de andre to og..

smålök på vitlöken bäbisar 

Forrige sommer planterte jeg disse små frø løker som kom som en blomst på hvitløken. Ikke ble de store og nå har de vissnet ned så jeg klarer ikke finne igjen flere enn tre før jeg tatt opp gulerøttene. Disse tre settløk henger nå på tørk og venter å få komme i bakken. Kanskje blir de hvitløk av dem til neste år? Kanskje tar det fler år.. men det var da gøy å prøve, jeg hadde jo ikke trodd de kom til å spire i det hele tatt..

Ettåringar

Hadde det nå ikke plaskregnet ute så hadde jeg nokk lagd en liten ‘rapport’ av alle frøplantene, slik det er nå så er det nokk kun fiskene som holder ut, det har alle rede kommet 20 mm idag og det fortsetter og bøtter ned, er det sluttet av Juli eller sluttet av September ute ?

sålisten ..

5 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Oj - nå ble minnet på at mine staudefrø er ikke priklet!!!! Så gøy å se hva du får til :-) Kos deg i høljeregnet! :-)

krepsemor sa...

Stauder vokser sakte, så her må en være tålmodig =) Jeg setter mine små i pallekarmen over vinteren, også de som ennå ikke har spirt. Noen trenger faktisk to sesonger for å spire, så ikke kast dem! Men det er utrolig morsomt å få til disse "søte små" =)

krepsemor sa...

Mia! Jeg prikler dem som er litt størrelse på, dvs de som er mulig å prikle =) Er de bittesmå, deler de gjerne potte, og er de større, får de hver sin! Jeg fyller en pallekarm/kasse med litt jord (ca. 10 cm), og setter pottene tett i tett! Jeg dekker ikke over dem, for de klarer seg godt likevel! Jeg har netting over for beskyttelse mot hjort og rådyr, for de spiser gjerne slike ting....Håper dette var til hjelp, men bare spør i vei =)
Ellers vil jeg anbefale http://www.hagegal.no/hagefora/, et supert hageforum med mange kunnskapsrike hagemennesker!

Gudrun sa...

Tack och lov så är det slutet av juli, så det kommer många bra och fina dagar, (hoppas jag). :)
Så synd att du kastade din agapantus, men visst kan man tröttna när man aldrig får blommor.
Du är duktig på att driva upp växter.
Tack för namnet på hoyan.
Ha en fin dag
Kram

Furulunden sa...

Solhatten sådde jeg tidlig i fjor vår, slik at de fikk kulde. Kom med blader i fjor og blomst i år. Lykke til;)