søndag, november 22, 2009

Baksiden før og etter, sommerens prosjekt

Startet hagesesongen med å planlegge at noe måtte bli gjort med den siste lille rest av hagen som enda ikke var plantert. Dette har jo vart et fredet område i hagen da familiens gutter brukt baksiden som badmintonbane. Men de siste åren har det ikke blitt stort av det, kanskje fordi jeg langsom har okkupert mer og mer av kantene til mine planter…

Det hele startet med at jeg så et repotasje i HFA der de viste slike små ‘dammer’ i hager, jeg hade jo en slik liten bøtte – kanskje det hadde kunnet bli noe…

Fikk satt den ner mitt i plen , hm, det trengs noe mer, snekret meg en plantekasse i det ena hjørnet og fyllte på med ulike stauder, og fikk lagt noen heller slik at jeg fikk plass med en liten benk…

Nå er jeg da veldig glad i å snekre slike kasser, det er så greit å holde jorden på plass og så kommer plantene litt opp i høyden.. Innbiller meg at det både gir ett bedre klima (?) og mer lys. Dessuten er jo hagen så liten at på denne måte får jeg utnyttet plassen bedre, eller…Uansett så syntes jeg det så mer ryddig ut og maskerte litt av den stygge veggen..

Slik blev det, jeg rakk ikke ferdig iår heller, men tilsammen så ble det fem nye kasser og en god del nye planter.. til neste år skal det bli en riktig damm i midten, jeg drømmer om en firkante oppmurt damm med en liten frosk på kanten. Så må jeg jo finne noen passende møbler..og fortsette med steinleggingen.. Noen fler plantekasser..kanskje en liten grushage…noe belysning…Men jeg synes jeg har gjort en god start, baksiden begynner i hvertfall å føles som den henger sammen med resten av hagen. Neste sommer da… er det ikke godt at vite man har noen prosjekter å starte en ny sesong med også.

A small summery of my backyard this summer..

Vil du se mer før eg etterbilder fra ulike hager kan du besøke Marias Trädgårdsblogg. Hver uke legger hun ut et nytt Tema, det er bare å hive seg på!

15 kommentarer:

Villrose sa...

Hei!
Det ligger en award til deg i bloggen min :-)

krepsemor sa...

Du har virkelig fått gjort mye i hagen. Jeg har sansen for å begrense all plenen ;o) (Jeg har altfor mye plen.....).Det spørst om ikke jeg også må lage sånne fine rom i hagen! Kassene dine var fine. Godt å få bedene opp i høyden, for da blir det mindre belastning på rygg og knær! Og det ser veldig ryddigt og flott ut! Lykke til videre med alle dine hageprosjekter!

Thorins Trädgård sa...

Hallå Mia, vilken förändring! Bra jobbat!!

Marit

Elsa sa...

Dette ble kjempeflott. Jeg er helt imponert hva du har fått til:)

Gunilla sa...

Vilken fantastisk iderikedom och snyggt blev det. Du har ju hunnit väldigt mycket. Jag blir riktigt avundsjuk på din fina stenläggning.
Ha en fin kväll och en ba start på nästa vecka

Gunilla

The Créme House sa...

Hei!
Skjønner det er lenge siden jeg har vært på besøk - her har det skjedd saker og ting, ja! Kjempefint ble det, Mia!

AnneKa sa...

Virklig flott det du har fått laget til:) og nå lengtet jeg plutselig til vår;)

Maria Berg sa...

ja tänk vad det kan se annorlunda ut på bara några månader , det are den hel del både nya målde pallktager och stnplater och så vatten blänket förstås.

Önskar dig en trevlig vecka, Maria Berg

josimo sa...

Så flink du er !!Det så virkelig ryddig og flott ut

Så til den røde blomsten i ditt forrige innlegg, den var kjempesøt, gi meg veldig gjerne et tips om du finner ut hva den heter. Ønsker den i min hage

Stephanie sa...

This backyard is neat and beautiful! You have done a good job! I like those planters. You are right about lighting. Lighting will surely make the garden cosy once the sun is down and dark. So, you invite friends over to have a party or picnic in this garden already :-)

gittan sa...

Oj, du har verkligen jobbat på bra i sommar. Dte ska bli intressant att få se fortsättningen / gittan

Lillebeth sa...

Fantastiskt! Vilket jobb och med vilket resultat!

Fattigfolket sa...

Flott, flott, flott! Veldig inspirerende. Nå kan vi igjen begynne å planlegge hva som skal skje til våren. Hurra!

Hilsen Marie

sweet bay sa...

Your garden looks wonderful. I love the water feature.

Hagen på Granheim sa...

Her har du virkelig gjort en kjempejobb! Og så fint det ble!
Likte vanntanken din godt og kassene. Her var det masse inspirasjon å hente :)